HM Delfos dóna un nou pas endevant en l'atenció especialitzada del pacient i potencia el servei de Cirurgia Maxil·lofacial

Barcelona, 10 de novembre de 2020. L'Hospital HM Delfos, centre de referència de HM Hospitales a Barcelona, potencia el Servicio de Cirurgía Maxilofacial, una especialitat que abasta l'estudi, prevenció, diagnòstic, tractament i rehabilitació de les malalties que afecten el cap i el coll i que requereix una formació molt específica que inclou diferents àrees.

La cirurgia maxil·lofacial està adquirint una gran importància en els últims temps a causa dels nombrosos beneficis que comporta pel pacient i a la gran capacitat que tenen els seus professionals per tractar els problemes de l'estructura facial i abordar-los des d'àmbits com la cirurgia reconstructiva craniofacial, cirurgia traumatològica facial, cirurgia estètica, cirurgia oral i implantologia.

La Dra. Mireia Melero, cap del Servicio de Cirurgía Maxilofacial d’HM Delfos, lidera un equip que té una àmplia experiència en rehabilitació implantològica i en l'ús de tècniques complexes, així com en l'aplicació de noves tecnologies. D'aquesta manera, tots els cirurgians posseeixen un maneig actualitzat en camps com la traumatologia facial, en què utilitzen abordatges endoscòpics mínimament invasius recolzats per noves tecnologies com la navegació intraoperatòria; el maneig de la patologia de l'articulació temporomandibular (ATM) per a la qual treballen amb especialistes en odontologia i rehabilitació buscant no només el tractament quirúrgic mitjançant artroscòpia o tècniques obertes sinó també l'adequat maneig conservador del pacient; i la ortognàtica, basada en l'ús de planificació 3D i guies de tall i plaques dissenyades específicament per a cada pacient, que ofereixen una millor predictibilitat i resultats de la cirurgia, així com un menor temps de recuperació.

La Dra. Melero explica que "HM Hospitales prioritza el tractament integral del pacient proporcionant-li les millors i més noves opcions terapèutiques alhora que el seu compromís amb la investigació i la docència, el qual també resulta fonamental, ja que sense formació ni innovació, no hi ha progrés en medicina".


Desenvolupament de tècniques innovadores

La investigació és un factor clau en el desenvolupament d'aquest Servei de Cirurgia Maxil·lofacial, ja que en col·laboració amb diversos equips d'enginyers s'està treballant en la implementació de la planificació 3D, que afavoreix un millor anàlisi diagnòstic de les malposicions dels ossos maxil·lars, permetent corregir amb una precisió de dècimes de mil·límetre, i el desenvolupament de material pacient específic, que representa l'alternativa al material de fixació estàndard no individualitzat per a cada cas. Altres tècniques innovadores de les que el pacient es pot veure beneficiat actualment són les que utilitzen cèl·lules mare, plasma o empelts autòlegs de les zones més propícies del cos.

Per a la Dra. Melero, "és molt important que el pacient pugui tenir una atenció transversal, de manera que establim fluxos de treball multidisciplinaris en grups estables per àrea de patologia, incloent col·laboracions amb els especialistes de otorinolaringologia, neurocirurgia, cirurgia plàstica, oncologia, pneumologia, rehabilitació, reumatologia, oftalmologia, dermatologia, odontologia, etc."

El director mèdic territorial d'HM Hospitales a Catalunya, Dr. Francesc Fatjó, considera que "el pas endavant que donem amb aquest nou Servei de Cirurgia Maxil·lofacial ens permet fer un nou salt pel que fa a la qualitat de l'atenció al pacient, ja que es tracta d'una especialitat molt concreta i específica que contribueix enormement al benestar de l'usuari".NP CIRUGÍA MAXILOFACIAL (Cat).pdf

Dra. Mireia Melero
To Top