Cesur i HM Hospitales aposten per Barcelona per obrir un nou centre d’avantguarda en Formació Professional sanitària

El panorama educatiu a Catalunya ha experimentat un notable augment en la demanda de Formació Professional (FP) els darrers anys. Segons el Consell d'Educació de Catalunya, el nombre d'estudiants d’FP de grau superior ha augmentat un 41,09% passant de prop de 82.000 estudiants el curs 2018-2019 a gairebé 116.000 el curs 2021-2022. L'increment de la demanda, sumat a la manca de professionals sanitaris, ha impulsat Cesur a reforçar la seva col·laboració estratègica amb HM Hospitales, el grup hospitalari privat de referència a nivell nacional. Junts han anunciat la nova obertura de Cesur HM Barcelona, un centre d'avantguarda dedicat a l'FP Sanitària.

Cesur HM Barcelona emergeix com un far de coneixement, oferint una àmplia selecció de cicles formatius oficials i homologats a l'àmbit sanitari. El catàleg del centre està format per 5 cicles de grau superior (Documentació i Administració Sanitàries, Anatomia Patològica i Citodiagnòstic, Laboratori Clínic i Biomèdic, Imatge pel Diagnòstic i Medicina Nuclear i Higiene Bucodental) i per 3 cicles de grau mitjà (Cures d’Infermeria, Farmàcia i Parafarmàcia i Emergències Sanitàries).

Aquesta sinergia entre ambdues institucions brinda oportunitats excepcionals pels alumnes, qui tindran pràctiques garantides als prestigiosos hospitals i policlíniques que HM Hospitales té a Barcelona. Igualment, els estudiants s'incorporaran a la borsa de treball del Grup hospitalari a la capital catalana en completar la formació. Tot i això, des del primer curs, tindran l'oportunitat de conèixer les instal·lacions de cadascun dels centres sanitaris d’HM Hospitales a Catalunya i submergir-se en la realitat de l'assistència sanitària a través de l'orientació personalitzada dels professionals sanitaris que els guiaran a l'hora d'enfocar la seva carrera, enriquint així la seva experiència educativa i preparant-los per fer front als desafiaments del sector.


Generar més de 120 llocs de treball

El nou centre coparticipat tindrà una extensió de 3.000 metres quadrats i una capacitat per a 1.200 alumnes i s'estima que generarà més de 120 llocs de treball directes i indirectes.

“Dur a terme l'obertura d'aquest nou centre de la mà d'HM Hospitales ens permet oferir als nostres alumnes la millor formació a l'àmbit sanitari i aportar una nova oferta acadèmica única i de qualitat a la ciutat i a la província”, comenta Carlos Martín, director general de Cesur.

El responsable nacional de l'Institut HM de Formació Professional, Javier García Isasi, incideix en els pilars estratègics en què s'assenta el programa formatiu, els quals es basen en “la implicació del professional sanitari amb els alumnes afavorint-ne el seu desenvolupament i proporcionant-los una formació actualitzada immersa en la realitat assistencial d’avui dia. Per això, se'ls garanteix la realització de pràctiques als nostres centres sanitaris on formaran part d'un entorn laboral especialitzat i centrat a oferir al pacient una atenció de màxima qualitat. A més, en tot moment, estaran tutoritzats i guiats per un professional de referència”.

Aquesta associació estratègica reflecteix el compromís conjunt de Cesur i HM Hospitales amb l'excel·lència a l'educació i el creixement professional en el camp de la salut, assentant les bases per a un futur prometedor en la formació de professionals sanitaris a Catalunya.

La directora territorial d'HM Hospitales a Catalunya, Dra. Lidón Millá, afirma que “per a nosaltres, l'acord amb Cesur té una gran importància, ja que poder comptar amb una cartera de nous professionals que poden ocupar les places vacants que quedin als nostres centres ens comportarà més agilitat a l'hora de cobrir-les i, sobretot, en el procés d'adaptació, ja que en haver-se format als nostres centres ja coneixeran els protocols d'assistència del pacient i tindran incorporats els nostres valors i filosofia”.


To Top