HM Hospitales, única entitat sanitària que obté el segell EFQM 600+ per a tota la seva xarxa de centres

Barcelona, 24 gener de 2023. HM Hospitales ha renovat per cinquena vegada consecutiva i aconsegueix superar els 600 punts del Segell d'Excel·lència Europea EFQM (European Foundation for Quality Management) per a tots els centres de la seva xarxa assistencial. D'aquesta manera, el Grup, que a Barcelona gestiona els hospitals HM Nou Delfos, HM Nens i HM Sant Jordi, obté aquest reconeixement empresarial altíssim gràcies a aquesta marca de qualitat i excel·lència.

La relació i el compromís d'HM Hospitales amb el segell EFQM com a model de gestió excel·lent es remunta a l'any 2011 amb 500+ i des d’aleshores ha mantingut aquest reconeixement. A més, des de la implantació del nou model EFQM 2020 ha superat la barrera dels 600 punts per segona vegada.

Pel Dr. Juan Abarca Cidón, president d’HM Hospitales, “comptar amb aquest reconeixement reforça la nostra confiança en perseguir uns ideals i reptes d'excel·lència que ens permetin aportar valor als pacients, a la societat i als nostres socis. El nou model EFQM ens permet avaluar el nostre progrés per ser una organització més àgil i preparada pel futur”.

Cal destacar que HM Hospitales forma part d'un conjunt selecte de 25 empreses espanyoles que han obtingut aquest reconeixement amb el nou model EFQM, sent un referent dins aquesta selecció ja que és l'únic grup hospitalari que té acreditats a tots els seus centres. De fet, la xarxa d’HM Hospitales està formada per 48 centres assistencials, dividits en 21 hospitals, 3 centres integrals d'alta especialització en Oncologia, Cardiologia, Neurociències, 3 centres especialitzats en Medicina de la Reproducció, Salut Ocular i Salut Bucodental i 21 policlíniques presents a Madrid, Catalunya, Galícia, Andalusia, Castella i Lleó i Castella-La Manxa.

“HM Hospitales aporta valor i visió a la societat generant impuls al sector sanitari mitjançant una aposta per excel·lència en la innovació, la docència i la investigació centrada en els pacients com a eix vertebrador. Tots aquests ingredients han estat les claus per assolir la renovació del segell EFQM 600+, que és la màxima qualificació per a tots els nostres centres”, assenyala José Tolsdorf, director de Calidad y Gestión d'HM Hospitales.

Altres factors que han estat determinants per assolir aquest reconeixement han residit en els projectes innovadors que aporten valor als pacients i a la societat, la incorporació de tecnologia sanitària d'avantguarda i disruptiva, la capacitat de transformació i l'aposta per la sostenibilitat ESG (factors ambientals, socials i de govern corporatiu).


Excel·lència en la gestió

En definitiva, aquest segell de qualitat reconeix d'una manera objectiva l'aposta per l'excel·lència en la gestió empresarial basada en una orientació clara al pacient i el desenvolupament de serveis de valor afegit, la innovació, no només tecnològica sinó també en la docència, la investigació. Tot plegat recolzat per uns sòlids resultats econòmics. “Destaquem positivament en superar la resta de les organitzacions comparades en aspectes relacionats amb la nostra gestió dels processos i els excel·lents resultats obtinguts pel Grup a nivell assistencial i econòmic”, destaca Tolsdorf.


El pacient, la nostra raó de ser

La concessió d'aquest segell reafirma l'objectiu primordial d'HM Hospitales consistent a col·locar el pacient com a raó de ser del grup. “No només busquem curar sinó fer-ho de la manera més eficient amb els tractaments més innovadors i oferir al personal sanitari formar-se en un entorn altament qualificat i que redundi en un millor tractament de les patologies dels nostres pacients. Per això invertim contínuament en les tecnologies més innovadores. Col·laborem i participem en la recerca clínica i incorporem i integrem la docència en els nostres processos clínics. Tots els nostres centres assistencials treballen de manera coordinada per oferir una gestió integral de les necessitats i requeriments dels nostres pacients”, conclou José Tolsdorf.


HM Nou Delfos
To Top