HM Hospitales es consolida com el grup hospitalari privat amb el major nombre d’acreditacions QH d’Espanya

Un any més, HM Hospitales consolida la seva posició de lideratge al si de la sanitat privada espanyola, concretament en el camp de la qualitat en els processos, l'excel·lència assistencial i el compromís amb la responsabilitat social empresarial (RSE), el medi ambient, la vessant social i la governança (ESG) i l'estalvi energètic

Aquesta afirmació es produeix després de la celebració de les concessions anuals del segell QH (Quality Healthcare), que atorga l'Instituto para el Desarrollo y la Integración de la Sanidad (Fundació IDIS) i que certifica l'Asociación Española para la Calidad, les quals han estat lliurades avui.

HM Hospitales és el Grup de la sanitat privada espanyola que més centres hospitalaris té acreditats amb aquest segell de qualitat i excel·lència assistencial en comptar amb 14 centres acreditats a les diferents categories. En concret, dos hospitals nous se sumen a la llista d'acreditats: l'Hospital HM Sant Jordi QH* i l'Hospital Universitario HM Rivas QH**, mentre que els hospitals HM Nens i HM Nou Delfos han ascendit de categoria QH**.

Altres 10 centres del Grup han renovat i mantingut la màxima categoria QH***: Es tracta dels hospitals universitaris, HM Sanchinarro, HM Nuevo Belén, HM Montepríncipe, HM Madrid, HM Torrelodones, HM Puerta del Sur i l'Hospital HM Vallés (Comunitat de Madrid), els hospitals HM Belén i HM Rosaleda (Galícia) i l'Hospital HM San Francisco (Castella i Lleó).


Unificació i integració

“Aquest èxit important reflecteix el compromís d'HM Hospitales amb l'excel·lència en l'atenció mèdica i el seu esforç constant per elevar els estàndards de qualitat a tots els seus centres. A més, el reconeixement QH representa un pas més en l'objectiu estratègic d'unificar i integrar tots els processos a la nostra xarxa hospitalària. Aquest fet garanteix que tots els centres del Grup operen de manera estandarditzada, assegurant la màxima qualitat assistencial a cadascun”, assenyala José Tolsdorf, director de Calidad y Gestión d'HM Hospitales.

L'excel·lència assistencial és un eix fonamental per a HM Hospitales, de la mateixa manera que minimitzar-ne l'impacte ambiental. Per aconseguir-ho, cal que tots els centres d’HM Hospitales treballin alineats amb els estàndards de gestió internacionals i estan certificats per empreses externes acreditades i independents. Tot això implica un procés complex d'autoavaluació i auditoria. Aquesta iniciativa corporativa respon a la demanda i preocupació de la societat per millorar la qualitat assistencial i ampliar la responsabilitat i l'impacte en altres àrees com la sostenibilitat i la transparència.

De la mateixa manera, el compromís mediambiental i social d'HM Hospitales ha fet que el Grup hagi implementat models de gestió ambiental, gestió de l'energia i seguiment de la petjada de carboni o la seguretat dels seus treballadors. Dins la nostra estratègia. "Tots els centres treballen per obtenir la certificació sota lʻesquema de normes internacionals requerides pel Grup, dins d’un únic sistema de gestió integrat", indica José Tolsdorf.


Catalunya i Rivas

Com a fites ressenyables el 2023 cal destacar que el darrer dels hospitals posat en marxa pel Grup, l'Hospital Universitario HM Rivas, ja hagi aconseguit irrompre en aquest segell a la categoria QH**. D'aquesta manera, es veu reconeguda l'aposta d’HM Hospitales per ubicar al sud-est de la Comunidad de Madrid un hospital universitari totalment digital, accessible i amb unes instal·lacions i una tecnologia sanitària capdavanteres. A més, amb la irrupció de l'Hospital HM Sant Jordi a la categoria QH* tots els centres del Grup a Catalunya estan inclosos en aquest prestigiós segell.NP QH 23 (Cat).docx

To Top