El Servei de Teleassistència d'HM Sant Jordi va crèixer més d'un 70% en el darrer trimestre

Barcelona, 22 de juliol de 2020. El Servei de Teleassistència de l'Hospital HM Sant Jordi ha augmentat la seva demanda més d'un 70% durant les setmanes de l'Estat d'Alarma. D'aquesta manera, s'han arribat a atendre més de 3.500 consultes, el que suposa un 45% més de les que s'han realitzat de forma presencial.

El director mèdic d’HM Sant Jordi, Dr. Josep Mª Payà, afirma que aquest servei "ha vingut per quedar-se, ja que forma part de les agendes de totes les especialitats de manera estandaritzada, completant les visites presencials. A partir d'ara, no seran un recurs només per a un cas d'emergència com ha succeït durant aquests mesos, sinó que els pacients faran un ús habitual d'ell".

El Servei de Teleassistència està integrat en totes les especialitats del centre, però durant aquest temps les especialitats que han experimentat una major demanda han estat Psiquiatria, Psicologia, Medicina de Família, Medicina Interna, Ginecologia, Pediatria, Cardiologia i Pneumologia. Pel que fa al perfil del pacient, les persones de la tercera edat han estat les que més l'han utilitzat, tot i que segons el Dr. Payà "s'està experimentant un creixement del seu ús entre les famílies i els pacients joves, ja que aquest sistema afavoreix la conciliació familiar i laboral".

El Servei de Teleassistència d’HM Sant Jordi porta ja en funcionament alguns anys, però s'ha potenciat durant la crisi sanitària viscuda. En aquest sentit, s'ha establert una connexió directa i integrada a la Història Clínica dels pacients, de manera que el facultatiu té accés a ella, encara que no es trobi físicament a la seva consulta de l'hospital. Aquest fet permet al professional tenir una relació més directa i estreta amb els seus pacients i viceversa, de manera que 

HM Hospitales torna a situar el pacient en el centre de la seva atenció i interès.


NP Teleassistència HM Sant Jordi
To Top