Neix HM Rivas, un nou model d'hospital d'alta resolució, sostenible i digital

Madrid, 23 de novembre de 2022. HM Hospitales acaba de posar en marxa el seu vuitè centre hospitalari a la Comunidad de Madrid amb l'obertura al públic de l'Hospital Universitario HM Rivas. Aquest inici d'activitat assistencial suposa que ja estan operatius tots els serveis d'aquest hospital general mèdic quirúrgic, que atén totes les especialitats excepte Maternidad, i té Urgencias 24 horas, UCI i Bloque Quirúrgico de darrera generació.

Després d'una inversió de 38 milions d'euros, HM Rivas és el primer d'un nou model d'hospital universitari on s'uneix tot l'aprenentatge sanitari derivat de la pandèmia de la COVID-19, amb una atenció integral al pacient, sostenible en el plànol mediambiental i energètic i íntegrament digital.

“Amb l'obertura de l'Hospital Universitario HM Rivas, el Grup fa un pas destacat en la definició del nostre nou model assistencial on recollim les necessitats sanitàries que ens demana la societat com l'atenció integral, la sostenibilitat i la incorporació de noves tecnologies. Això fa que estenem encara més la nostra xarxa assistencial a la Comunidad de Madrid, i concretament a aquesta zona on podrem aportar valor immediatament”, va destacar el president d'HM Hospitales, Dr. Juan Abarca Cidón.

L'Hospital Universitario HM Rivas es completarà el primer trimestre del 2023 amb l'obertura annexa de la Residencia Valdeluz Rivas Vaciamadrid, que juntament amb el mateix hospital conformaran el Complejo Hospitalario y Sociosanitario de Rivas Vaciamadrid.

“L'aposta per la integració sociosanitària d'aquest centre és fonamental per entendre l'orientació. No s'han escatimat esforços en dissenyar un hospital i una futura residència que respondran davant de qualsevol emergència com la provocada per la pandèmia. Les habitacions, els quiròfans, la UCI… tot està ideat per poder respondre i adaptar-se davant d'escenaris complexos com els viscuts durant la pandèmia de la COVID 19. Aquestes premisses s'han incorporat al coneixement que HM Hospitales ha adquirit i s'aplicaran també als propers desenvolupaments que HM Hospitales realitzarà en aquesta comunitat, els hospitals HM Madrid Río i HM Tres Cantos”, indica el Dr. Santiago Ruiz de Aguiar, director territorial d'HM Hospitales a Madrid.

L'Hospital Universitario HM Rivas compta amb 45 habitacions individuals d'hospitalització general amb llit d'acompanyant, Urgències 24 hores pediàtriques, traumatològiques i adults amb nou boxs, UCI composta per sis boxs i set llits d'hospital de dia habilitats com una possible expansió de la UCI en cas de ser necessari per a emergències com la patida per la pandèmia de la COVID-19.

HM Rivas també compta amb un Bloque Quirúrgico de darrera generació amb sis quiròfans, dos per a Cirugía Mayor Ambulatoria (CMA), i sis llocs d'Unidad de Recuperación Postanestésica (URPA).

El nou hospital atén totes les especialitats mèdiques, excepte Maternidad, i compta inicialment amb 25 consultes externes i un equip mèdic i sanitari especialitzat format per uns 250 professionals. A més a més, i seguint la filosofia assistencial d’HM Hospitales, HM Rivas treballa en xarxa amb la resta d'hospitals i centres mèdics del Grup.


Tecnologia d'avantguarda

Una altra de les principals característiques que defineixen el nou hospital és la dotació de tecnologia sanitària que és especialment capdavantera en el camp del diagnòstic per a la imatge. De fet, compta amb una resonància magnètica nuclear (RNM) d'alt camp, tomografia axial computeritzada (TAC) multitall, ecografia d'alta resolució, radiologia convencional. A més, HM Rivas també disposa d'una Unidad de la Mujer dotada amb tomosíntesi, ecografia mamària i programa intervencionista mamari.

“No podem estar més il·lusionats per la bona rebuda que ens han brindat les institucions i els ciutadans. HM Rivas neix amb el convenciment que és una infraestructura que ve a enriquir i beneficiar Rivas i el seu entorn, ja que garanteix la màxima qualitat assistencial i una cartera de serveis mèdics molt completa orientada a cobrir les seves necessitats de salut des de la proximitat, sense necessitat de desplaçaments, cosa que era molt demandada per la societat rivenya”, va assenyalar la Dra. Nike Sánchez, directora mèdica d’HM Rivas. El Laboratorio propi és una altra de les característiques més destacades del centre hospitalari, el funcionament del qual afavoreix la rapidesa i la precisió diagnòstica, realitats que han esdevingut imprescindibles després de la pandèmia.


Sostenible i accessible

La sostenibilitat, l'estalvi energètic i el respecte pel medi ambient han estat factors determinants a l'hora de dissenyar aquest nou centre hospitalari i construir aquest hospital. Baixos consums d'aigua, climatització domòtica, aïllament tèrmic i instal·lació solar fotovoltaica han provocat que la certificació energètica d’HM Rivas sigui B, cosa que el situa com a l'hospital més ecosostenible del grup (cal tenir en compte que la certificació màxima és la A i implica l'autosuficiència energètica de les construccions).

De la mateixa manera, compta amb la certificació 5 estrelles d'accessibilitat d'AIS que garanteix que qualsevol persona amb diversitat funcional, tant física com sensitiva i cognitiva es pot desplaçar per l'hospital amb comoditat, seguretat i usabilitat.

 

Digital

Una altra característica que defineix aquest nou centre hospitalari resideix en la seva aposta pel digital, que no se cenyeix només a la pràctica clínica o diagnòstica, sinó que s'estén als protocols, els processos interns i l'atenció al pacient. De fet, la importància de la tecnologia al centre és evident i compta amb una plataforma informàtica compartida amb tota la xarxa assistencial del Grup, la qual cosa permet compartir informació clínica, abordatges multidisciplinaris, major rigor i celeritat en els diagnòstics i tractaments dissenyats de forma personalitzada pels pacients.

Aquesta aposta pel digital també facilita la reserva de cites a través de l'App d'HM Hospitales, la captura automàtica de dades, la prescripció electrònica, la traçabilitat dels tractaments farmacològics o la centralització de la informació als controls d'Infermeria, entre d'altres molts aspectes de millora. Tot orientat a millorar i facilitar l’experiència assistencial a través de la relació de l’usuari i les seves famílies amb el personal sanitari i de l’hospital.


Aposta per Rivas

HM Hospitales ja és un veí més d'aquesta localitat. Ja ho va demostrar el 2021 quan de la mà de l'Ajuntament va posar en marxa el Centro de Formación en Profesiones Biosanitarias HM Hospitales mitjançant un conveni de col·laboració gratuïta en matèria de foment de l'ocupació. Gràcies a ell centenars d'alumnes, més de la meitat de Rivas, cursen el cicle de grau mitjà sobre Cuidados Auxiliares de Enfermería i cicle de grau superior d'Imagen pel Diagnóstico y Medicina Nuclear i desenvoluparan les seves pràctiques a l'Hospital Universitario HM Rivas.

A més, el caràcter universitari de l'hospital fa que el centre ja formi part de la xarxa d'hospitals privats universitaris més gran d'Espanya i que el seu model de formació superior, representat per la Facultad HM Hospitales de Ciencias de la Salud de la Universidad Camilo José Cela, faci que a les seves instal·lacions s'estiguin formant els professionals sanitaris del futur amb l'hospital com a eix vertebrador i incorporant les noves realitats.


Vuitè hospital a Madrid

L’Hospital Universitario HM Rivas està ubicat a l'Avenida Jose Hierro 94, al costat de l'estació de metro Rivas Futura, sobre una parcel·la de 4.500 m2 i ocupa una superfície de 13.000 m2. La construcció d’HM Rivas és el vuitè centre hospitalari del Grup HM Hospitales a la Comunidad de Madrid després dels hospitals universitaris HM Madrid, HM Sanchinarro, HM Montepríncipe, HM Nuevo Belén, HM Puerta del Sur, HM Torrelodones i l'Hospital HM Vallés.

De la mateixa manera, l’elecció de Rivas Vaciamadrid no és casual. Aquesta localitat es troba a l'est de la Regió molt a prop de la confluència entre la zona sud-est de la capital, el Corredor de l’Henares i l'Autovia A-3. Es tracta d'una zona amb una població potencial de 700.000 habitants, en plena expansió en la construcció de noves àrees residencials com Los Berrocales o El Cañaveral. A més, Rivas Vaciamadrid té influència i proximitat geogràfica amb localitats com Arganda del Rey, Coslada, San Fernando de Henares, Torrejón de Ardoz, Mejorada del Campo o barris amb una alta densitat de població de Madrid com Vallecas, Vicálvaro o Moratalaz.NP HM HOSPITALES PONE EN MARCHA EL HOSPITAL UNIVERSITARIO HM RIVAS (Cat).docx

HM Rivas
To Top