HM Nou Delfos i HM Nens s'incorporen al programa Barcelona Medical Destination com a centres d'excel·lència mèdica

Els hospitals HM Nou Delfos i HM Nens s'incorporen al programa Barcelona Medical Destination (BMD), impulsat per l'Agència Catalana de Turisme i Turisme de Barcelona en col·laboració amb Barcelona International Hospitals i Barcelona Medical Centre. Els centres d'HM Hospitales a la capital catalana han estat reconeguts com a referència mèdica en Cardiología i Neurociencias, el primer, i com a hospital monogràfic infantil, el segon.

El programa Barcelona Medical Destination, creat el 2016, té com a objectiu promocionar i posicionar la capital catalana com a destinació de turisme mèdic posant en valor l'excel·lència mèdica. D'aquesta manera, els centres adscrits han d'estar equipats amb tecnologia d'avantguarda i disposar d'equips mèdics de prestigi nacional i internacional.

En aquest sentit, tant HM CIEC Barcelona, Centro Integral de Enfermedades Cardiovasculares, com HM CINAC Barcelona, Centro Integral de Neurociencias, ubicats a l'hospital HM Nou Delfos, compten des de la seva inauguració amb dispositius d'avançada tecnologia que permeten obtenir diagnòstics ràpids i precisos i fer tractaments personalitzats i eficients d'alta complexitat.


Tecnologia avançada

La Unidad de Hemodinamia, que permet fer estudis diagnòstics i terapèutics complexos en patologies coronàries, valvulars, trastorns del ritme, etc. és un dels pilars 

d'HM CIEC Barcelona. Igualment, els diferents especialistes que configuren l'equip mèdic (cardiòlegs, arritmiòlegs, hemodinamistes i cirurgians cardiovasculars) compten amb un TAC coronari d'alta resolució (DMD) amb capacitat per fer exàmens de coronariografia no invasiva; una ressonància magnètica cardíaca, que permet fer exploracions complementàries dins del diagnòstic no invasiu dels pacients amb sospita de malaltia cardiovascular, o l'SPECT miocardi d'esforç i farmacològic.

Pel que fa a HM CINAC Barcelona, destaca el quiròfan integrat a Neurociències, únic a la sanitat espanyola, que disposa de TAC intraoperatori mòbil, monitorització 'on line' i capacitat per a procediments quirúrgics en 3D el que redunda a oferir la màxima seguretat al pacient.

El responsable de Negoci Internacional d'HM Hospitales, Javier Casquero, considera que "aquests elements són alguns dels que ens han permès entrar a formar part de Barcelona Medical Destination. Per a HM Hospitales, que porta més de 10 anys donant assistència a pacients vinguts de totes les parts del món, és una gran oportunitat per poder accedir, interaccionar i col·laborar amb entitats sanitàries internacionals i agències del sector del turisme mèdic, tant des del punt de vista assistencial com d'exploració de vies de col·laboració en l'àmbit de la formació i investigació".


HM Nens, referència en atenció pediàtrica

L'hospital HM Nens és un centre monogràfic infantil de Barcelona amb més de 140 anys d'història que s'ha erigit en referència nacional i internacional. Disposa de totes les especialitats pediàtriques, entre les quals destaquen odontopediatria, traumatologia infantil o reumatologia pediàtrica i els seus professionals treballen de manera integrada per donar una atenció multidisciplinària i personalitzada a cada pacient.

A causa del seu caràcter eminentment pediàtric, està dotat d'unes instal·lacions adaptades al confort de la família i dels nens i totes les accions estan orientades a un tracte centrat en la infància.

Javier Casquero explica que "quan parlem de salut, el més important és el pacient. Poder atendre aquelles persones que als seus països d'origen, pels motius que sigui, no tenen al seu abast tractaments mèdics de primer nivell, ens aporta una enorme satisfacció. A més, pels nostres professionals, tractar amb pacients vinguts de països amb un sistema i protocols de salut totalment diferents els comporta un enriquiment professional i personal que, altrament, només podrien aconseguir viatjant fora d'Espanya”.

Un exemple d'aquesta atenció al pacient vingut de fora seria el cas recent d'Acqua Reina, la nena de 8 anys de Filipines que està sent tractada a HM Nens d'Acondroplàsia, ja que és el primer centre privat d'Espanya acreditat per administrar el tractament farmacològic aprovat per l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris.

El compromís amb la recerca és un altre dels aspectes que posa en valor Barcelona Medical Destination a l'hora de seleccionar els centres hospitalaris que inclouen al seu programa, mentre que el desenvolupament de la ciència constitueix un dels elements centrals de la filosofia d'HM Hospitales . D'aquesta manera, HM Nou Delfos, mitjançant el seu Departament de Recerca engegat l'any passat, i HM Nens, que a través del Dr. Josep Mª De Bergua, ha participat activament en la investigació del tractament de l'Acondroplàsia mitjançant Voxzogo®, compleixen també aquest requisit.

La directora territorial d'HM Hospitales a Catalunya, Dra. Lidón Millá, assegura que “per a HM Hospitales és important no només posicionar-se com a marca de referència internacional, sinó també contribuir a donar a conèixer la medicina espanyola i catalana, considerada per l'OMS com una de les millors del món per l'alta qualificació del personal mèdic, l'ús generalitzat de tecnologies avançades i estrictes procediments de control" i afegeix que l'entrada a BMD "també tindrà una repercussió a la societat, ja que els pacients que arribin als nostres centres afavoriran l'economia de Barcelona durant la seva estada invertint en altres sectors a més a més del sanitari".

HM Nou Delfos
To Top