HM Hospitales s'integra en el desenvolupament de la vacuna d'HIPRA contra la COVID-19

Madrid/Barcelona, 19 de gener de 2022.- HM Hospitales, a través de la Fundación de Investigación HM Hospitales, s'integrarà a l'assaig clínic Fase III d’HIPRA, que té com a principal objectiu avaluar la seguretat i la resposta immunològica d'una dosi de reforç de la vacuna, que està desenvolupant la farmacèutica biotecnològica per prevenir la infecció per SARS CoV-2.

HM Hospitales vehiculitzarà la seva participació mitjançant la Unidad de Investigación de Vacunas, que dirigeix la Dra. Silvina Natalini, i que reclutarà voluntaris més grans de 16 anys per a la participació en aquest assaig clínic. "La Fundación de Investigación HM Hospitales aportarà la seva àmplia experiència per estudiar l'eficàcia i la seguretat d'aquesta innovació que, una vegada demostrats els objectius primaris, suposaria l'última evidència científica per poder comercialitzar una vacuna desenvolupada íntegrament al nostre país", assenyala el Dr. José María Castellano, director científic de la Fundación de Investigación HM Hospitales

El requisit fonamental que han de complir els voluntaris que vulguin participar a l'assaig rau en la necessitat d'haver rebut una o dues dosis de les vacunes autoritzades següents: Comirnaty (Pfizer), Spikevax (Moderna), Vaxevria (AstraZeneca), Janssen (Janssen) o combinades, fa almenys tres mesos. De la mateixa manera, poden participar a l'assaig aquells voluntaris que han passat la COVID-19 fa més d'un mes sense haver necessitat ingrés hospitalari.

En aquest sentit, s'han habilitat canals específics de reclutament per coordinar els voluntaris compromesos amb l'avenç de la investigació científica a Espanya. Tots els voluntaris interessats a participar-hi poden trobar tota la informació necessària al següent enllaç:


Inscripcióhttps://somostusalud.hmhospitales.com/vacunahipra/


Els voluntaris que compleixin aquests requisits i hagin estat seleccionats seran contactats per informar-los detalladament i iniciaran l'assaig, previst per a finals de gener, un cop es rebi l'autorització del Comitè d'Ètica de l'Hospital Clínic de Barcelona i de l'Agencia Española del Medicamento y Productos Sanitarios (AEMPS).


Compromís

D'aquesta manera, HM Hospitales s'integra en una estratègia conjunta de centres i grups hospitalaris públics i privats per assolir la xifra de 3.000 voluntaris i dóna bona mostra del compromís del Grup amb l'avenç d'aquesta investigació científica espanyola. “HM Hospitales té com un dels seus pilars fonamentals la investigació, però quan parlem d'un projecte de vacuna davant de la COVID-19 el desafiament és més gran per la rellevància que pot assolir per a la societat. A més, com ha informat la farmacèutica biotecnològica, els resultats de la vacuna a les fases I i II són molt bons, per la qual cosa esperem tenir-los en Fase III. Aquest projecte és un gran desafiament i també comporta una gran responsabilitat per als investigadors implicats”, assenyala la Dra. Silvina Natalini.

Per avançar en el compromís adquirit, HM Hospitales destina per a l'assaig clínic desenes d'equips de professionals sanitaris dels hospitals universitaris HM Sanchinarro, HM Montepríncipe i HM Puerta del Sur (Comunidad de Madrid) i l'Hospital HM Nou Delfos (Barcelona). “Aquest assaig representa a més un pas més en la transversalització del Grup a l'àrea de la investigació clínica, ja que hi participen centres d’HM Hospitales, tant a Barcelona com a Madrid”, indica el Dr. Castellano.

Tant la Unidad de Investigación de Vacunes com la Unidad Central de Ensayos Clínicos de la Fundación de Investigación HM Hospitales es consoliden com a referents nacionals en el desplegament d'assaigs clínics durant la pandèmia gràcies a la seva dilatada experiència en el desenvolupament d'altres vacunes, i la seva participació en múltiples investigacions relacionades amb l'estudi de la malaltia i el seu tractament respectivament. NP Vacunació HIPRA Covid19
To Top