HM Hospitales i Pfizer signen una aliança per optimitzar la prestació assitencial i la seguretat dels pacients

Madrid, 23 de novembre de 2021. HM Hospitales i Pfizer han signat un acord de col·laboració amb l'objectiu fonamental de promoure i fomentar la seguretat i la cura de la salut de les persones mitjançant diversos projectes conjunts de cooperació, que tenen com a denominador comú la revisió de processos assistencials seguint una política activa de recerca, formació i docència, amb l'objectiu d'aplicar de forma immediata els darrers avenços científics a la pràctica clínica.

A l'acte de signatura d'aquest conveni han acudit el Dr. Juan Abarca Cidón, president d'HM Hospitales, i Sergio Rodríguez, director general de Pfizer España, que han rubricat l'acord a les oficines centrals del Grup hospitalari a Madrid.

“Avançar en la millora de la salut de les persones és un pas fonamental en el dia a dia d’HM Hospitales. Sabem que els nostres projectes en comú estan orientats a impactar sobre els processos assistencials i l'entorn hospitalari i si a més ho fem de la mà de Pfizer, la garantia és doble, ja que ha estat una de les grans protagonistes de la pandèmia de la COVID- 19 gràcies al disseny i la producció d'una de les vacunes responsables de control de la infecció”, va assenyalar el Dr. Juan Abarca Cidón.

Per la seva banda, Sergio Rodríguez va destacar que “el nostre propòsit a Pfizer és aconseguir innovacions que canviïn la vida dels pacients. Per aconseguir-ho, és imprescindible comptar amb la col·laboració de tots els agents del sector sanitari. Crec que aquesta aliança amb HM Hospitales representa el compromís amb els pacients i la seva seguretat per a les dues companyies. Aquest acord suposarà una gran millora en el maneig de les patologies, repercutint positivament en els processos assistencials.”

En concret, ambdues companyies s'han proposat fomentar la millora en la salut de les persones i per això ja han identificat una sèrie de projectes que centraran els passos inicials de l'acord com l'impacte dels anticoagulants a l'anomenat 'Código Trombosis HM Hospitales' , els projectes formatius o l'ús i la prescripció farmacològica.


‘Código Trombosis HM Hospitales’

Aquest primer projecte neix d'una iniciativa prèvia del Grup amb la instauració al febrer de 2021 de l'anomenat 'Código Trombosis HM Hospitales', que va néixer per a l'optimització del tractament de pacients amb trombosi venosa profunda mitjançant la creació d'un algoritme de decisió interna per optimitzar el flux i tractament als pacients, i que ja s'està implantant en alguns centres de HM Hospitales.

En aquest sentit, HM Hospitales ha creat un grup específic d'especialistes, dirigit per la Dra. Paula Villares i format per hematòlegs, oncòlegs, urgenciòlegs, intensivistes i internistes, que estudiaran l'ús de fàrmacs anticoagulants amb la finalitat última de millorar els resultats clínics i la qualitat de vida dels pacients amb aquesta patologia.

Una altra de les iniciatives que es deriven d'aquest acord és un projecte d'estudi sobre l'ús i la prescripció farmacològica de determinats medicaments, amb la finalitat d'identificar patrons que ajudin a optimitzar l'impacte que aquest fàrmac té sobre les patologies.


Transformació digital

Aquesta aliança s'engloba dins del pla estratègic de transformació digital de HM Hospitales que fonamenta l'aposta del Grup per oferir serveis assistencials cada cop més disruptius i eficients. Aquest camí és part inseparable dels objectius prioritaris de la companyia per oferir als pacients la millor qualitat assistencial, gràcies a serveis realment adaptats a les necessitats de salut que la societat demana.NP ACUERDO HM HOSPITALES PFIZER (Cat).doc

NP Acuerdo Pfizer
To Top