HM Hospitales se situa entre les 100 millors empreses espanyoles per atraure i fidelitzar talent

L’aposta decidida per generar un ecosistema laboral més amable i beneficiós pel treballador i l’empresa és des de fa anys una de les claus estratègiques d’HM Hospitales. Aquesta iniciativa global s'ha vist recompensada avui externament amb una fita històrica en l'àmbit de les relacions laborals del Grup, en entrar HM Hospitales per primera vegada el Top 100 de les millors empreses espanyoles per atraure i fidelitzar talent durant el 2023.

Aquest reconeixement ve de la mà del rànquing Merco Talento, que s'acaba de fer públic, considerat com el monitor d'ocupabilitat més fiable i independent d'Espanya, i que en aquesta edició ha complert la majoria d'edat.

“A HM Hospitales intentem traslladar als nostres treballadors, siguin sanitaris o no, una cultura pròpia dins del Grup basada en la vocació pels pacients i amb l’empatia amb els malalts. Tenim una filosofia de llarg termini i un model de molta identitat. Per això, dissenyem juntament amb els nostres empleats carreres professionals, les quals en l'àmbit sanitari, se centren en l'aposta per la docència i la investigació, i en altres camps professionals, en la formació contínua i la promoció interna, ja que són eines per atraure i conservar el talent professional”, assenyala el Dr. Juan Abarca Cidón, president d’HM Hospitales.


Assistència Sanitària


Un altre aspecte destacat del monitor Merco Talento és que HM Hospitales també se situa al Top 4 del rànquing sectorial 'Assistència Sanitària', la qual cosa implica un evident atractiu de la seva marca ocupadora. Aspectes com la formació continuada, els beneficis socials, la promoció interna i del benestar són algunes de les claus que més valoren els professionals del Grup. De fet, hi ha diverses iniciatives relatives a promoure una relació més directa i simplificada amb el departament de Personas & Talento. Igualment, hi ha iniciatives transversals de promoció de la seguretat a la feina, programes de retribució flexible per a assegurança mèdica familiar, guarderia o transport, accés incentivat a vacunes, assessorament jurídic gratuït, bestreta de nòmina o trasllats entre centres. Tot plegat materialitza l'aposta d’HM Hospitales per generar ecosistemes laborals més útils i favorables.

En concret, aquest rànquing mesura fortaleses com l'evolució de la satisfacció global pel conjunt de treballadors, el grau de recomanació per treballar en una empresa determinada, l'atracció del sector, que l'empresa sigui admirada per valors i resultats, el salari, la relació dels treballadors amb els comandaments intermedis, la conciliació, la motivació i el reconeixement.

Aquests resultats són fruit d'un exhaustiu procés d'enquestes a diferents stakeholders que analitzen la capacitat de les empreses per atraure i fidelitzar talent. En aquesta ocasió, el monitor ha comptat per elaborar-lo amb l'opinió de 35.640 treballadors, 7.066 universitaris i estudiants de FP, 870 alumni d'escoles de negoci, 8.001 ciutadans, 246 responsables de recursos humans, 85 de sindicats, 42 experts i headhunters, 84 catedràtics i 1.652.965 mencions analitzades a Merco Talento Digital, en col·laboració amb Nethodology.


Madrid, 15 de març de 2024To Top