HM Hospitales amplia la seva oferta formativa en especialització amb la primera plaça MIR en Oncologia Mèdica

Madrid, 28 de juny de 2021. HM Hospitales està d'enhorabona. El Grup ha assolit un fet històric en el si de l'organització gràcies a la concessió del Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social de l'autorització administrativa per formar metges interns residents (MIR) en l'especialització d'Oncologia Mèdica.

D'aquesta manera, s'amplia a sis les especialitats mèdiques que s'imparteixen en el si del Grup, la qual cosa s'alinea amb un dels eixos fonamentals de la companyia, que porta la docència com a part fonamental del seu projecte assistencial.

En aquest sentit, el director mèdic corporatiu d’HM Hospitales, Dr. Jesús Peláez, destaca que "amb la concessió de l'especialitat d'Oncologia Mèdica complim un objectiu estratègic i fem un pas fonamental en la consolidació del projecte docent d'HM Hospitales que, sumat a l'assistencial i investigador, vertebren el seu pla estratègic. No és habitual que les organitzacions de la sanitat privada inverteixin en formar metges especialistes; però l'aposta decidida del Grup per la formació reglada és històrica i complementa el caràcter universitari de molts dels nostres hospitals".

Aquesta acreditació d'Unidad Docente es desenvoluparà al Centro Integral Oncológico Clara Campal HM CIOCC Madrid, ubicat a l'Hospital Universitari 

HM Sanchinarro, que acollirà la primera promoció de metge especialista en aquest camp. El Dr. Antonio Cubillo, director mèdic d’HM CIOCC Madrid, assenyala que "els MIR que aterraran a HM CIOCC estan de veritable enhorabona perquè podran formar-se en el primer 'Cancer Center' privat d'Espanya per nombre de nous pacients -més de 3.000 i 50.000 consultes l'any- i que té una activitat investigadora de primer ordre amb 180 assaigs clínics desenvolupats al 2020. A més, en la vessant assistencial, HM CIOCC aposta pels abordatges multidisciplinaris i posa a disposició dels seus pacients diagnòstics avantguardistes i tractaments innovadors i experimentals que ens situen com una de les referències oncològiques nacionals ".

D'aquesta manera, HM Hospitales consolida la seva oferta formativa per a metges especialistes que es desenvolupa en les especialitats de Pediatria, Oncologia Mèdica, Oncologia Radioteràpica, Medicina Interna, Medicina Nuclear i Ginecologia i Obstetrícia a la Comunitat de Madrid en els hospitals universitaris HM Madrid, HM Montepríncipe, HM Torrelodones, HM Sanchinarro, HM Nuevo Belén i HM Puerta del Sur i a Barcelona, a l'Hospital HM Nens on també s'ha concedit una plaça Infermera Interna Resident (IIR) en Infermeria Pediàtrica.


Primer Grup acreditat

Cal recordar que, l’any 2009, HM Hospitales va esdevenir primer Grup hospitalari privat d'Espanya acreditat per a aquest tipus de formació. Des d’aleshores, s'ha format ja a un total de 41 metges especialistes als quals se'ls sumaran els 18 que encara es troben en període d'aprenentatge. Atorgada per la Dirección General de Ordenación Profesional, Cohesión del Sistema Nacional de Salud y Alta Inspección, Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social, aquesta acreditació és extensible a tots i cadascun dels hospitals del Grup. Aquesta decisió va tenir en compte els informes favorables de la Comunidad de Madrid, del Comité de Acreditación y de la Comisión Permanente del Consejo Nacional de Especialidades en Ciencias de la Salud i, finalment, del Ministerio.

El projecte docent d’HM Hospitales es va iniciar al 1998 amb les titulacions bàsiques i ha anat progressant fins arribar a la formació de metges i especialistes, que es dur a terme actualment. L'exercici 2005-2006 va tenir especial transcendència, ja que es va consolidar definitivament el departament de Docencia y Formación Continuada i la Comisión de Docencia d’HM Hospitales.NP ACREDITACIÓN MIR ONCOLOGÍA MÉDICA (Cat).doc

NP MIR Oncología
To Top