HM Delfos inaugura la Unitat d'Endoscòpia Bariàtrica per tractar l'obesitat de forma segura i efectiva

Barcelona, 6 de setembre de 2019. HM Hospitales segueix ampliant la seva oferta d'alta especialització mèdica a Catalunya amb la inauguració de la nova Unitat d'Endoscòpia Bariàtrica de l'Hospital HM Delfos. El projecte està liderat pel Dr. Gontrand López-Nava, pioner a Espanya i reconegut especialista mundial en aquesta disciplina. La Unitat neix amb l'objectiu de convertir-se en referència en el tractament del sobrepès i l'obesitat a Catalunya.

El Dr. Gontrand López-Nava és director de la Unitat d'Endoscòpia Bariàtrica de l'Hospital Universitario HM Sanchinarro de Madrid, doctor Cumlaude en Medicina i Cirurgia i professor a la Universidad San Pablo CEU. A més, té una experiència de més de 20 anys en l'endoscòpia de l'obesitat, el que l'ha portat a publicar nombrosos articles sobre aquest tema en publicacions internacionals. Actualment, és membre de diferents societats científiques i director del Madrid International Bariatric Endoscopy (MIBE). La seva trajectòria gaudeix d'un gran reconeixement mundial després d'haver implantat les últimes tècniques en diversos hospitals d'Europa, Estats Units, Austràlia i Àsia. D'aquesta manera, avui, forma a especialistes en 17 països.

Per al Dr. López-Nava, "és una gran satisfacció poder portar a terme aquest nou repte que m'ofereix HM Hospitales i comptar amb un conjunt de professionals de la qualitat del que disposem a Barcelona. En una Unitat d'Endoscòpia Bariàtrica, l'equip té una gran importància, ja que en tractar-se de tractaments de dos anys de durada, al marge dels coneixements, el temps que dediquen al pacient, la relació que mantenen amb ell, la seva disponibilitat i empatia resulten fonamentals per aconseguir l'èxit".


A HM Delfos

La Unitat d'Endoscòpia Bariàtrica de l'Hospital HM Delfos oferirà al pacient els tractaments més moderns, ràpids, segurs i efectius existents actualment per fer front al sobrepès i l'obesitat, entre els quals destaquen les tècniques de gastroplàstia endoscòpica com el Mètode Pose, Mètode Apollo i el baló intragàstric. Aquestes es realitzen per via oral i no comporten cap tipus de cirurgia ni incisions, de manera que eviten les possibles complicacions derivades d'una intervenció quirúrgica.

D'altra banda, el nou servei implantat per HM Hospitales al centre de Barcelona, abordarà l'atenció al pacient de forma integral mitjançant un equip format per especialistes en l'aparell digestiu, psicòlegs, nutricionistes i assessors esportius, que s'encarregaran de realitzar la part educacional necessària per transformar l'alimentació i l'estil de vida de la persona afectada. S'ha demostrat que l'èxit d'una persona que es posa a dieta sense ajuda és del 5%, mentre que si ho fa amb tractament mèdic i compta amb el suport de professionals, aquest arriba al 85%, segons dades recollides per la Unitat d’Endoscòpia Bariàtrica de l'Hospital Universitario HM Sanchinarro, dirigida també pel Dr. López-Nava.

Els pacients que pateixen sobrepès i obesitat tenen perfils clínics, de comportament i motilitat gàstrica diferents, pel que és necessària una atenció personalitzada. En aquest sentit, el Dr. López-Nava explica que "és important que cadascuna de les tècniques utilitzades per a la reducció d'estómac per endoscòpia o gastroplàstia endoscòpica a través del Mètode Pose, Apollo o Endozip, sigui decidida de forma individualitzada, tenint en compte la nostra experiència mèdica per a cada tipus de pacient, la seva anatomia, resposta digestiva, perfil clínic i comportament, tant psicològic com esportiu. Així, després de conèixer a la persona, l'equip decideix el tipus d'intervenció que és més adequat per al pacient i, un cop dins de l'estómac, valora el tractament més apropiat en cada cas".

Per dur a terme el seu treball, els professionals de la nova Unitat d'Endoscòpia Bariàtrica de l'Hospital HM Delfos compten amb equipaments dotats amb els últims avenços tecnològics, ja que l'aplicació de la més alta tecnologia constitueix un dels pilars en què es fonamenta el model d'excel·lència de HM Hospitales al costat de la investigació i la docència.


A Catalunya, el 15% de la població pateix obesitat

El sobrepès i l'obesitat constitueixen, avui, un problema de salut que preocupa la comunitat sanitària perquè té greus conseqüències per a la salut, ja que pot causar diabetis, hipertensió, càncer, ictus, etc. i suposa un signe d'alarma de cara al futur més immediat. Es preveu que, al 2030, Espanya tingui 27 milions de persones amb excés de pes, el que pot comportar un sobrecost de 3.000 milions d'euros al sistema de salut.

Actualment, Catalunya compta amb un 15% de la població que pateix obesitat, i el percentatge de dones (17,46%) és major que el d'homes (12,29%). Malgrat això, la dada més inquietant és que el 35,6% dels nens i nenes d'entre 6 i 12 anys pateixen aquesta patologia (el 25%, sobrepès i el 10%, obesitat), segons dades de l'Enquesta de Salut de Catalunya 2017-2018. El Dr. López-Nava assegura que "una persona que, avui, tingui un excés de pes de 10 kg serà d'uns 20 o 30 kg en uns anys, per la qual cosa és molt important tractar aquest problema de manera precoç".


06092019NdpUnitatEndoscòpiaBariàtricaBCN.pdf


Dr. Gontrand López-Nava | HM Delfos
To Top