HM Delfos aposta per la Reconstrucció Microquirúrgica en Càncer de Mama com a carta de presentació del seu nou Servei de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica

Barcelona, 18 de desembre de 2019. HM Hospitales segueix ampliant la seva oferta d'alta especialització a Barcelona amb la posada en marxa del Servei de Cirurgia plàstica, reparadora i estètica de l'Hospital HM Delfos. El projecte està liderat pel reconegut cirurgià plàstic, Dr. Jaume Masià, compta amb un equip de 15 professionals i està equipat amb la més avançada tecnologia.

L'alta especialització de l'equip del nou Servei de Cirurgia plàstica, reparadora i estètica d’HM Delfos permetrà oferir les tècniques i els tractaments més innovadors que s'estan utilitzant arreu del món. Així, la reconstrucció microquirúrgica, un dels procediments més complexos de la cirurgia reconstructiva i consistent en l'autotrasplantament de teixits del propi pacient, serà una de les especialitats més destacades. Aquesta tècnica ha suposat un abans i un després per a les dones afectades per un càncer de mama, ja que afavoreix una millor reconstrucció mamària i el tractament quirúrgic del limfedema, l'aparició del qual és habitual després de l'extracció d'un tumor mamari.

La reconstrucció microquirúrgica s'utilitza també per abordar cirurgies de reassignació de gènere i en totes les reconstruccions genitourinàries (reconstructives, funcionals i cosmètiques).


Unitat de Cirurgia Facial única a Espanya

D'altra banda, el Servei de Cirurgia plàstica, reparadora i estètica disposarà d'una unitat de cirurgia facial única a Espanya, que aplicarà tècniques de reconstrucció i rejoveniment modular orbitari realitzat fins avui només als Estats Units.

Pel Dr. Francesc Fatjó, director mèdic d’HM Delfos, "és un privilegi poder comptar amb un equip mèdic d'aquest nivell perquè ens permetrà estar a l'avantguarda de l'especialitat de cirurgia reconstructiva, una de les que més ha evolucionat durant els darrers anys i en què s'està avançant més ràpidament".

La cirurgia reconstructiva és, avui, una especialitat que ajuda a moltes altres a millorar els seus objectius i permet oferir un tractament més eficaç i segur als pacients d'Ortopèdia, Traumatologia, Neurocirurgia, Oncologia, etc. Precisament, aquest servei també porta a terme intervencions de cirurgia plàstica pediàtrica especialitzades en sarcomes i tumors ossis infantils.


Alta especialització

L'equip de Servei de Cirurgia plàstica, reparadora i estètica d’HM Delfos està format per 15 professionals que valoren positivament la vessant docent investigadora d’HM Hospitales. Aquest servei està liderat pel Dr. Jaume Masià, reconegut cirurgià plàstic especialitzat en la reconstrucció mamària que, des de l'any 2000, ha introduït a Espanya totes les novetats referents a les tècniques microquirúrgiques de reconstrucció mamària i al tractament quirúrgic del limfedema, sent un referent en aquesta àrea terapèutica.

El Dr. Masià explica que el que més li ha seduït del projecte de HM Hospitales per iniciar-lo és que "el seu objectiu no només és assistencial, sinó que també posa l'accent en la formació i investigació, dos dels camps que millor defineixen la medicina actual. És un servei integrat on cada professional està especialitzat en un camp diferent de la cirurgia plàstica, reparadora i estètica, la qual cosa fa que el pacient pugui gaudir d'una elevada qualitat assistencial".

El Dr. Masià es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona (UB) l’any 1992, especialitzant-se en Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica al 2001 i obtenint el Doctorat al 2008 per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha completat la seva formació en els millors centres del món i, actualment, és professor del Departament de Cirurgia de la Facultat de Medicina de la UAB i membre de diverses societats científiques nacionals i internacionals.
Dr. Jaume Masià Ayala | HM Delfos
To Top