HM Delfos amplia la seva oferta de medicina d'alta especialització amb el nou servei de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica

Barcelona, 17 de setembre de 2020. L'Hospital HM Delfos, centre de referència d'HM Hospitales a Barcelona, amplia la seva oferta de medicina d'alta especialització posant en marxa el nou Servei de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica. Aquesta àrea, que serà liderada pel Dr. Jesús Alfonso González, qui ha concretat l'aposta de prioritzar i assentar la seva activitat privada a HM Delfos, el convertirà en el primer hospital d'Espanya a realitzar intervencions i utilitzar tècniques que fins ara només es practicaven als Estats Units i alguns països d'Europa i Àsia.

HM Hospitales, seguint amb la filosofia que fonamenta el seu model d'atenció i assistència mèdica, aposta de nou per la innovació tecnològica que facilita una oferta d'alta especialització pel pacient. En aquest sentit, el Dr. Jesús Alfonso González, responsable del nou Servei de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica d’HM Delfos, assegura que a l'hora d'assumir el càrrec "ha estat determinant l'aposta de l’entitat per la recerca, així com el poder comptar amb equipaments tecnològics de darrera generació i la creació d'una unitat a l'avantguarda en cirurgia estètica i, sobretot, en microcirurgia reconstructiva. Per a mi, el compliment per part d'HM Hospitales dels compromisos adquirits en el pla previst, també ha resultat decisiu".

El Dr. González és Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Castella-La Manxa (UCLM) i Especialista en Cirurgia Plàstica, Estètica i Reconstructiva per la Universitat de Barcelona (UB). Posseeix un Màster en Oncologia Interdisciplinària, també per la UB i en Innovació i Emprenedoria mitjançant una beca al programa Explorer de la Fundació Botín, el projecte final del qual va ser seleccionat per la Fundació Leitat i el Massachusetts Institute of Technology (MIT).

La seva formació i experiència l'ha dut a centrar-se en l'àmbit de la cirurgia reconstructiva en Oncologia i Traumatologia. El seu pas per hospitals de Japó i Corea li ha permès conèixer pràctiques en aquesta especialitat que, a Espanya, encara són inusuals. Així, HM Delfos disposarà de planificació quirúrgica mitjançant impressió 3D i realitat virtual augmentada, cirurgia estètica endoscòpica amb abordatges gairebé sense cicatriu i micro i supermicrocirurgia.

Aquestes tècniques permetran a l'equip de professionals de formen el Servei de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica realitzar intervencions per les que el pacient, fins ara, havia d'anar a un centre dels Estats Units o d’altres països Europa o Àsia com són les reconstruccions amb autotrasplantaments de teixits compostos , cirurgia de la migranya, lífting endoscòpic i liposucció 4D mitjançant PAL (Power Assisted Liposuction) per tractar el limfedema i lipedema o el tractament microquirúgic de la disfunció erèctil, especialment indicat pels homes que han patit una lesió nerviosa o vascular en una prostatectomia. En aquests casos, mitjançant derivacions nervioses o bypass vasculars, es pot reperfundir o reinervar el penis, recuperant la seva funcionalitat i activitat sexual normal sense requerir una pròtesi.


Impressió 3D

Per poder dur a terme aquestes intervencions, és fonamental poder comptar amb una destacada dotació tecnològica, que a HM Delfos consisteix en microscopis de darrera generació, quiròfans híbrids i torres de laparoscòpies d'alta resolució. Així mateix, s'està treballant en una investigació amb la tecnologia NIRS (Near Infrared Spectrum), que permetrà monitoritzar penjalls microquirúrgics mitjançant ecografies i introduir la impressió 3D a la pràctica clínica habitual. Conjuntament amb el Servei de Radiologia, s'està creant una unitat d'impressió 3D i planificació quirúrgica avançada en la qual la integració de la realitat augmentada pot ser accessible a totes les especialitats que la requereixin per poder discutir casos que necessitin un enfocament multidisciplinari.

La cirurgia reconstructiva col·labora estretament amb diferents especialitats, ja que actualment resulta un complement perfecte per a tractaments d'Oncologia, Traumatologia, Dermatologia, Trasplantaments, etc. En aquest sentit, el Dr. González assegura que "la reconstrucció mamària suposa un volum important de la nostra activitat assistencial. Hi ha moltes pacients que després de patir un càncer de mama, consulten sobre la reconstrucció del pit mitjançant la tècnica DIEP, que el reconstrueix amb teixit autòleg sense sacrificar cap múscul abdominal de la pacient o altres que amb mutacions en oncògens amb predisposició a desenvolupar un càncer de mama, per la seva joventut desitgen mastectomitzar-se amb un perfecte resultat estètic. Com la reconstrucció mamària immediata no és una pràctica habitual en molts centres, les pacients arriben amb seqüeles de la mastectomia soferta".


Subespecialització

A més de la patologia mamària, el Servei de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica d’HM Delfos comptarà amb especialistes en aparell locomotor o cap i coll, entre altres àrees. Aquest tipus de cirurgies ha evolucionat molt durant els últims anys gràcies al major coneixement anatòmic i la comprensió de la microcirculació cutània. Així, s'ha passat de fer empelts cutanis i cirurgies de complexitat baixa a trasplantaments de teixits compostos com el trasplantament facial o d'extremitats. En aquesta evolució ha influït notablement tant l'avanç de la microcirurgia com la introducció de nous microscopis quirúrgics i material de precisió, que permeten abordar problemes que resultaven intractables fins ara.


La coordinació del Servei de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica amb els diversos serveis i equips d’HM Delfos ofereix al pacient la possibilitat de tenir accés a tècniques quirúrgiques més complexes amb la seguretat de tenir tot el suport necessari en un mateix hospital de referència. El director mèdic 

d’HM Delfos, Dr. Francesc Fatjó, considera que "l'estreta relació amb els serveis de Radiologia, Cirurgia Vascular, Neurologia, Ginecologia, entre d'altres especialitats, sumat al coneixement i experiència de l'equip del Dr. González diferencia HM Delfos com un dels pocs hospitals d'Espanya capacitat per assumir casos que requereixen una intervenció quirúrgica d'alta complexitat. Per això i malgrat les especials circumstàncies que estem vivint aquest any, esperem tancar 2020 amb més d'un centenar de pacients atesos".


17072020NdpCirugíaPlásticaReparadoraEstética (Cat).pdf

Dr. Jesús Alfonso González | HM Delfos
To Top