HM CINAC Barcelona conforma un servei de neurocirurgia especialitzat en neurooncologia, columna vertebral i malalties cerebrovasculars

Barcelona, 24 de novembre de 2021. La Neurooncologia, el tractament dels problemes de columna vertebral i els problemes vasculars del sistema nerviós central constitueixen les tres grans especialitats del Servicio de Neurocirugía del Centro Integral de Neurociencias AC HM CINAC Barcelona, ubicat a l'Hospital HM Nou Delfos de Barcelona. Dirigit pel Dr. Cristóbal Perla i Perla, compta amb un equip altament especialitzat, la visió poc agressiva i invasiva del qual garanteix al pacient una atenció i la màxima seguretat amb l'objectiu de proporcionar-li la millor qualitat de vida.

Les malalties del sistema nerviós central constitueixen el focus principal de l'activitat del Servicio de Neurocirugía i encara que la seva especialitat és el tractament dels tumors cerebrals, trastorns de la columna vertebral i problemes vasculars del sistema nerviós central. També compta amb unitats específiques dirigides per prestigiosos professionals en trastorn del moviment (liderada pels doctors Gabriel Salazar i Jordi Rumià) i epilèpsia (liderada pels doctors Rodrigo Rocamora i Jordi Rumia), les prestacions de les quals són úniques a la sanitat privada de Catalunya.

En aquest sentit, el cap del Servicio de Neurocirugía d’HM CINAC Barcelona, Dr. Cristóbal Perla, explica que la seva tasca consisteix a “actuar, sobretot, en aquelles malalties del sistema nerviós central que tenen un tractament quirúrgic. Gran part del nostre esforç en la patologia cranial està encaminat al tractament dels tumors del sistema nerviós central, cercant l'equilibri benefici-risc i intentant aconseguir la curació de la patologia, és a dir, l'extirpació total del tumor sense deixar seqüeles al pacient. Pel que fa a la patologia espinal, tenim una visió molt poc agressiva i la cirurgia és la darrera opció, però si és necessària, la duem a terme amb un enfocament mínimament invasiu i amb la menor lesió de teixits nobles i circumdants per permetre una ràpida recuperació del pacient”.

Aquest equip, que també aborda la patologia vascular del sistema nerviós central, es caracteritza per treballar coordinadament amb els especialistes en radiologia intervencionista, la qual cosa permet atendre el pacient i facilitar-li una opció de tractament de manera ràpida i eficaç.


Seguretat i qualitat de vida

La seguretat del pacient i el poder proporcionar-li la millor qualitat de vida possible després del tractament constitueixen una prioritat per als professionals del Servicio de Neurocirugía. Per aconseguir-les, l’avançada tecnologia de l’Hospital HM Nou Delfos, que compta amb un quiròfan integrat de Neurociències, resulta clau. El Dr. Perla valora que “per tractar les patologies cranials, disposem d'un microscopi quirúrgic amb filtres especials de fluorescència que facilita la localització i resecció de tumors intracranials, cosa que sumada al neuronavegador, que funciona com un GPS intracranial, TAC intraoperatori, aspirador ultrasònic i monitorització neurofisiològica intraoperatòria, fa que aconseguim cirurgies menys invasives amb gran precisió i seguretat. A més, comptem amb un vídeo angiografia intraoperatòria que ens permet la detecció de problemes vasculars ‘in situ’ i, en casos seleccionats, fem servir un exoscopi 3D com a magnificador del camp quirúrgic, que ens permet una millor ergonomia intraoperatòria i visualització d'estructures anatòmiques”.

Aquesta tecnologia, unida a alguna de més específica, afavoreix també el tractament dels problemes de la columna i ha permès la creació d'equips específics per tractar trastorns del moviment com la malaltia de Parkinson i l'epilèpsia. El seu equipament, infraestructura i característiques fan que les dues unitats resultin úniques a la sanitat privada catalana.


Grups multidisciplinaris

A més de la tecnologia i d'acord amb la línia assistencial d’HM Hospitales, un altre aspecte que defineix el treball del Servicio de Neurocirugía és l'atenció multidisciplinària del pacient. “Els nostres èxits solen ser compartits perquè anem de la mà amb metges intensivistes, radiòlegs, radiòlegs intervencionistes, neuròlegs, oncòlegs, traumatòlegs i rehabilitadors, amb qui hem creat grups multidisciplinaris per a la presa de decisions terapèutiques, seguiment evolutiu i rehabilitació dels pacients. D'aquesta manera, els acompanyem en tot el procés de la malaltia, des del diagnòstic a la recuperació”, assenyala el Dr. Perla.

Per la seva banda, el director territorial d'HM Hospitales a Catalunya, Dr. Joan Sala, afirma que “amb l'actualització tecnològica i professional del Servicio de Neurocirugía seguim augmentant la nostra oferta d'atenció especialitzada perquè el pacient rebi una assistència d'alta qualitat i es beneficiï dels protocols més eficients i les tècniques més avançades que la medicina ens ofereix actualment”.NP NEUROCIRUGÍA OK (Cat).doc

NP Neurocirugía HM CINAC Barcelona
To Top