La Fundación de Investigación HM Hospitales i Daiichi Sankyo s'alien per redefinir la detecció del risc en el pacient cardiovascular

Madrid, 13 de juny de 2022. HM Hospitales, a través de la Fundación de Investigación HM Hospitales (FiHM), i Daiichi Sankyo acaben de signar un acord marc de col·laboració per fomentar la prevenció de les malalties cardiovasculars (MCV) i redefinir els estàndards de detecció del risc en el pacient cardiovascular.

El tret de sortida d’aquesta aliança entre el Grup hospitalari i la farmacèutica japonesa s'ha produït amb l'acte de signatura del conveni, celebrat a l'Hospital Universitario HM Sanchinarro, que ha comptat amb la presència d'Inmaculada Gil Rabadán, directora general de Daiichi Sankyo Espanya, i del Dr. Juan Abarca Cidón, president d’HM Hospitales.

Aquest conveni representa una aposta clara per avançar en la prevenció primària de les malalties cardiovasculars, així com en la prevenció secundària en els pacients amb patologia cardiovascular establerta, ja que, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística, les MCV van ser la primera causa de mort a Espanya durant el 2020 amb 119.853 morts.

El Dr. Abarca Cidón ha posat en valor el projecte en afirmar que, “amb aquestes xifres de mortalitat qualsevol iniciativa que analitzi, previngui o formi consciències sobre el risc cardiovascular ja representa un avenç. Coincidim amb Daiichi Sankyo que aquesta problemàtica representa una preocupació sanitària de primer ordre a la qual cal respondre, i per fer-ho hem d'aprofitar la incorporació a l'equació de la recerca científica, la dada sanitària i la intel·ligència artificial per establir patrons predictius. Sobre aquesta idea dipositem grans esperances per aconseguir resultats en benefici dels pacients”.

En termes similars s’ha expressat la Inmaculada Gil Rabadán, qui ha destacat que, “aquest acord de col·laboració amb el Grup HM Hospitales suposa un gran pas endavant en el nostre compromís amb la prevenció de les malalties cardiovasculars. Demostra la nostra vocació d'ajudar els pacients i la comunitat mèdica a millorar la salut cardiovascular a través d'iniciatives de prevenció, formació i investigació. A més, a Daiichi Sankyo tenim un ferma compromís per la sostenibilitat público-privada, i d’aquí que estem molt satisfets amb aquesta aliança que ens permetrà continuar avançant en el nostre propòsit”, ha destacat Inmaculada Gil Rabadán.

L'aliança té en la creació d'un observatori de recerca la seva principal iniciativa i s'analitzaran els casos clínics i el seguiment dels pacients amb malaltia ateroscleròtica prèvia del Centro Integral de Enfermedades Cardiovasculares HM CIEC. Amb les dades sanitàries d'aquests pacients s'estudiaran les causes de l'absència d'un maneig òptim de la malaltia introduint variables d'intel·ligència artificial que ajudin a establir patrons predictius.

Per al Dr. José María Castellano, cardiòleg i director científic de la FiHM, “es tracta de fer un pas unint la ciència de dades amb la pràctica clínica. Com tota investigació que duem a terme des de la FiHM, l'objectiu és traslladar als nostres pacients la innovació per optimitzar el maneig i evitar esdeveniments en pacients de risc. Estem segurs que aquest observatori es convertirà en un referent en prevenció cardiovascular”.

En concret, HM Hospitales i Daiichi Sankyo desenvoluparan tres vessants de treball: projectes de recerca, formació mèdica continuada per als professionals sanitaris, i campanyes de conscienciació per a la prevenció del risc cardiovascular dirigides a població general i pacients.


To Top