La Fundación de Investigación HM Hospitales s'uneix a Ebrains com a membre associat

Madrid, 31 d’agost 2022.- La Fundación de Investigación HM Hospitales (FiHM) és el nou membre associat d'EBRAINS, la infraestructura de recerca digital creada per Human Brain Project, finançat amb fons europeus, que recopila una àmplia gamma de dades i eines per a la investigació relacionada amb el cervell. EBRAINS està aprofitant el treball realitzat pels equips de l'Human Brain Project en neurociència digital, medicina del cervell i tecnologia inspirada en el cervell per proporcionar eines i serveis digitals que ajudin els investigadors a abordar els desafiaments en la investigació del cervell, la salut del cervell i les tecnologies inspirades en el cervell.

La Fundación de Investigación HM Hospitales entra a formar part d'EBRAINS, mitjançant el Centro Integral de Neurociencias AC HM CINAC, un centre de recerca traslacional dedicat als trastorns neurodegeneratius des d'una perspectiva clínica i experimental. Dirigit pel Prof. José Obeso, és considerat un centre pioner al món en l'aplicació de l'ultrasò a les manifestacions motores inverses de la malaltia de Parkinson i el tremolor essencial, a més de comptar amb una producció científica de primer nivell.

L'activitat neurocientífica dins de FiHM és representada per HM CINAC. La col·laboració amb EBRAINS pot facilitar l'accés a HM CINAC de tecnologia puntera en neuroimatge, noves eines experimentals i grans bases de dades. HM CINAC oferirà experiència d'alt nivell en mecanismes neurodegeneratius i algunes tècniques especials utilitzades en humans i models com ara l'ultrasò focalitzat.

"EBRAINS facilitarà l'accés a una gran quantitat de recursos i col·laboracions d'alt nivell, cosa que sempre és molt benvinguda en un centre altament especialitzat com és HM CINAC", va afegir el Prof. José Obeso, Director d'HM CINAC.

“Estem encantats de donar la benvinguda a la Fundación de Investigación HM Hospitales a EBRAINS”, diu el CEO Pawel Swieboda. “Aporta una àmplia experiència en la promoció i la gestió del desenvolupament de projectes de recerca i innovació biomèdica en benefici dels pacients. La Fundación de Investigación HM Hospitales serà un soci valuós en l'aplicació clínica de noves tecnologies i eines per al diagnòstic, la prevenció i el tractament de malalties relacionades amb el cervell”.


Sobre EBRAINS

EBRAINS és una nova infraestructura de recerca digital (RI), creada per Human Brain Project (HBP), finançat amb fons europeus, per fomentar la recerca relacionada amb el cervell i ajudar a traduir els darrers descobriments científics en innovació en la medicina i la industria, en benefici dels pacients i la societat.

Es basa en la neurociència d'avantguarda i ofereix una àmplia gamma de conjunts de dades cerebrals, atles, eines de modelatge i simulació, fàcil accés a recursos informàtics d'alt rendiment i plataformes robòtiques i neuromòrfiques.

Tots els investigadors acadèmics tenen accés obert als serveis de darrera generació d'EBRAINS. Els investigadors de la indústria també són benvinguts a utilitzar la plataforma sota acords específics. Per obtenir més informació sobre EBRAINS, contacteu-nos a info@ebrains.eu o visiteu https://ebrains.eu/

 

Fundación de Investigación HM Hospitales

La Fundación de Investigación HM Hospitales és una entitat sense ànim de lucre, constituïda l'any 2003 amb l'objectiu fonamental de liderar una R+D biosanitària, en el marc de la investigació traslacional, que beneficiï de manera directa al pacient i a la societat en general, tant en el tractament de les malalties com en la cura de la salut, amb l'objectiu de fer realitat la Medicina Personalitzada.

Així, pretén aconseguir l'excel·lència en l'assistència sanitària, amb un clar compromís social, educatiu i de promoció de la investigació traslacional, perquè els avenços científics, en tecnologia i investigació, es puguin aplicar de forma ràpida i directa als pacients.

Des dels seus inicis, promou, finança i lidera projectes d'investigació en els quals metges i investigadors (bàsics i clínics) intenten resoldre problemes assistencials del dia a dia amb un benefici directe per als pacients, promovent una Medicina basada en l'evidència científica personalitzada.

Igualment, amb un clar compromís social, a més de dur a terme diversos projectes sociosanitaris, promou la divulgació científica i l'educació sanitària, organitzant fòrums científics i editant monografies divulgatives i educatives.


Dr. Jose Obeso - HM CINAC
To Top