L'estiu augmenta el risc de patir algún tipus de dolència als peus

Madrid, 12 de juliol de 2021. Durant l'època estival, els nostres peus corren major risc de patir diverses malalties que poden limitar la nostra qualitat de vida, per la qual cosa és bàsic extremar la precaució durant l'estiu per evitar sorpreses desagradables.

L'especialista en Podologia d’HM Hospitales, David Muñoz, destaca la importància que té la correcta cura dels peus durant tot l'any per evitar diferents complicacions, unes precaucions que cal augmentar durant l'estiu. "La calor, caminar descalços en diferents llocs públics, la sudoració excessiva, la utilització de calçat inadequat i la falta d'higiene poden ser els causants de que els nostres peus es vegin afectats per diversos problemes durant l'estiu", apunta el podòleg David Muñoz.

Una de les recomanacions més importants per mantenir els peus sans durant l'estiu és tenir una bona higiene, assecant-los perfectament amb una tovallola després de la dutxa, prestant especial atenció als espais que hi ha entre els dits i hidratant-los amb una crema indicada per a això. A més, les persones a les quals els peus els suen molt poden utilitzar un antitranspirant o productes assecants després d'haver-los rentat i assecat. Un altre aspecte a tenir en compte és no compartir tovalloles ni calçat per evitar les infeccions fúngiques i no caminar descalços en superfícies calentes, ja que asseca la pell i genera l'aparició de dureses.

El podòleg d'HM Hospitales afirma que "per evitar les infeccions per fongs i papil·loma és primordial utilitzar sempre xancletes de goma en llocs públics on el terra estigui humit com la piscina, platja, dutxes, banys públics, saunes o gimnasos".

Pel que fa a quin és el calçat més recomanable per utilitzar durant l'estiu, aquest ha de ser còmode, flexible i que faciliti la transpiració. D’aquesta manera, és recomanable que sigui fabricat amb materials naturals perquè eviten que els peus suïn i es reescalfin. A més, s'aconsella canviar habitualment de sabates. En aquest sentit, David Muñoz adverteix que el convenient és no abusar de l'ús de ballarines i d'esportives, ja que les primeres són massa planes i solen tenir puntes estretes que estrenyen molt els dits i en el cas de les esportives, si s'utilitzen de forma molt habitual poden provocar sudoració excessiva i l'aparició de fongs.

Finalment, els especialistes en podologia recorden que si tot i seguir aquests consells notem alguna molèstia als peus l'ideal és visitar un podòleg, ja que detectarà on està el problema i el que és més important, ens aportarà el tractament adequat per a que els nostres peus no ens impedeixin gaudir de l'estiu.


np verano pies cat
To Top