Barcelona compta amb una nova Maternitat a l’Hospital HM Nou Delfos

Barcelona compta des d'avui amb una nova Maternitat a l'Hospital HM Nou Delfos, la qual neix sota el concepte actual de què vol dir ser mare i amb l'objectiu de respondre a les necessitats de les famílies. D'aquesta manera, HM Hospitales proporciona al pacient de Catalunya una atenció 360⁰, ja que les característiques dels diversos centres de què disposa li permeten tenir cura de la salut en les diferents etapes de la vida.

  • Les noves instal·lacions i l’equip professional responen a la necessitat que la mare sigui la protagonista del part, afavorint el procés fisiològic d’aquest i la presa de decisions compartides per millorar l’experiència de donar a llum
  • Amb l’aplicació d’aquest protocol, que permet l’acompanyament a les famílies durant tot el treball de part, es busca proporcionar una atenció integral maternoinfantil, benestar i seguretat i s’espera reduir el nombre d’intervencions innecessàries 
  • L’espai de la nova Maternitat, la qual compta amb una UCI neonatal; dues Unitats de Treball de Part i Recuperació (UTPR); sales de part, una d’elles condicionada pel Part Natural; 17 habitacions d’hospitalització i Servei d’Urgències 24h., ha requerit una inversió d’1M€


La nova Maternitat d'HM Nou Delfos, coordinada per la Dra. Carmen Medina i la Dra. Andrea Molina, culmina la remodelació que HM Hospitales va iniciar a l'hospital el 2018. Les seves modernes instal·lacions, el seu equipament tecnològic d'última generació i el seu complet equip professional permeten situar la mare i el seu nadó al centre del procés assistencial, i brindar una atenció integral en un ambient de benestar i confiança.

La Dra. Andrea Molina explica que “el projecte d'atenció al part d’HM Hospitales està enfocat a transformar l'experiència de donar a llum, prioritzant el respecte per la dona, la seva capacitat per prendre decisions informades i l'entesa profunda de la fisiologia del part. Cada dona viu una experiència única en tenir un fill, i el nostre propòsit és proveir un ambient de suport on elles siguin les protagonistes del seu propi procés”.
Amb aquesta filosofia i els protocols adequats, la Dra. Carmen Medina confia reduir el nombre d'intervencions innecessàries (cesàries, induccions, instruments, episiotomies, etc.), un dels principals cavalls de batalla de la sanitat privada en aquesta àrea. Així, assenyala que “la paraula obstetra prové del llatí, del verb obstare i això és just el que volem fer, Esperar! Els nostres protocols volen respectar el temps del procés fisiològic del part, l'autonomia de la dona, prendre decisions compartides entre professionals i famílies i actuar només quan calgui, en benefici de la mare, i del nadó. Estem convençudes que així aconseguirem millorar l'experiència de l'embaràs, el part i el puerperi”.

Tot i així, totes dues recorden que la seguretat és una prioritat i, per tant, en aquelles ocasions en què els professionals hagin d'intervenir per garantir el benestar matern i fetal, es farà seguint actuacions protocol·litzades i basades en l'evidència científica. Totes les intervencions seran consensuades i correctament informades, per tal d'oferir un entorn de confiança on les dones se sentin acompanyades i respectades.

Instal·lacions àmplies i modernes


Amb una inversió d’un milió d’euros, la Maternitat d’HM Nou Delfos compta amb unes instal·lacions àmplies i modernes i un avançat equipament tecnològic. El nou espai disposa d'una UCI neonatal de Nivell II amb capacitat per acollir 7 nadons alhora; dues Unitats de Treball de Part i Recuperació (UTPR); sales de parts, una de les quals està condicionada per a Part Natural; 17 habitacions d'hospitalització i Servei d'Urgències 24h.

Tot i que la Maternitat d'HM Nou Delfos aglutinarà, a partir d'ara, tots els parts de les dones de Catalunya que decideixin ser ateses per HM Hospitales a l'hora d’esdevenir mares, el seguiment de l'embaràs es podrà continuar duent a terme a qualsevol dels centres que el Grup disposa al territori, amb els quals es treballarà de forma coordinada. El director mèdic d’HM Nou Delfos, Dr. Julio García Prieto, assegura que “disposarem de les dades de seguiment de la gestació de cada pacient a través del programa d'Història Clínica compartida d’HM Hospitales. Igualment, les pacients tindran un llibre de control gestacional, en què cada ginecòleg referent anotarà les dades de les diferents proves que se li vagin realitzant a la futura mare a mesura que vagi avançant el seu embaràs”.


Ser pares i postpart


L'acompanyament al part és la principal activitat de la nova Maternitat d’HM Nou Delfos, però més enllà d'aquest treball i del seguiment previ de l'embaràs, també s'oferiran diverses activitats orientades a donar suport a les famílies a l'hora d'atendre el nounat i tenir cura de les dones al postpart. Per això no només s'organitzaran cursos de preparació al part, acupuntura per a embarassades, sinó que també es prestarà especial atenció a la salut física i mental a l'etapa del postpart, s'oferirà consulta de lactància, de criança, i cursos de primers auxilis per a nadons, amb suport específic per part de l'equip de comares i infermeria pediàtrica, a les quals podrà accedir, si ho desitja, qualsevol parella que provingui dels centres del Grup.

La directora territorial d'HM Hospitales a Catalunya, Dra. Lidón Millá, confia en la bona acollida que, per ara, està tenint la nova Maternitat d’HM Nou Delfos i espera “poder assistir uns 800 parts el primer any i al voltant de 1.000, el segon”. També assegura que “aquest projecte és la cirereta que faltava al pastís. 
HM Hospitales a Catalunya passa a oferir al pacient una atenció 360⁰, ja que tant des d’HM Nou Delfos, l'hospital de referència del Grup, com des d'HM Nens o les policlíniques podem tenir cura de la seva salut en les diferents etapes de la vida de manera integral, personalitzada i multidisciplinària i amb una visió molt més global”.


Barcelona, 14 de maig de 2024.

To Top