Aliança estratègica entre HM Hospitales i Becton Dickinson per avaluar processos hospitalaris i ambulatoris

Madrid, 11 de febrer de 2021. El president d’HM Hospitales, Dr. Juan Abarca Cidón, i la directora general de Becton Dickinson Espanya i Portugal, Lourdes López Jiménez, van rubricar un acord marc de col·laboració amb l'objectiu primordial de millorar la qualitat assistencial dels pacients mitjançant l'avaluació de diversos processos hospitalaris i ambulatoris.

Aquesta sinergia entre les dues companyies, que es materialitza en el desenvolupament de diversos projectes de recerca orientats a àrees sanitàries de comú interès, representa un pas més en l'estratègia compartida d'oferir la major seguretat i eficàcia possible als pacients mitjançant l'anàlisi i la millora contínua de les activitats sanitàries.

Aquest acord, signat a l'Hospital Universitario HM Sanchinarro, implica la consideració que HM Hospitales, a través de la Fundación de Investigación HM Hospitales, i Becton Dickinson Espanya i Portugal es reconeixen com a socis prioritaris.

"Aquesta aliança estratègica amb Becton Dickinson, una de les companyies tecnològiques que més aposta per la recerca i la innovació en salut, és un pas més en l'objectiu d'HM Hospitales de ser cada dia una mica millor per als seus pacients. Per millorar no hi ha res més efectiu que mesurar, i de la mà de Becton Dickinson volem avaluar amb profunditat els nostres processos sanitaris. D'aquesta manera, situem de veritat al pacient en el centre de la nostra acció", va assenyalar el Dr. Juan Abarca.

Per la seva banda, Lourdes López ha indicat que amb aquesta aliança estratègica amb HM Hospitales, grup hospitalari de referència a nivell nacional per a l'assistència sanitària, la docència i la investigació centrada en persones, volem seguir avançant en el camí de la innovació amb el desenvolupament conjunt de solucions a mida, que contribueixin a millorar els resultats en salut i la qualitat assistencial dels pacients, mentre facilitem la feina amb el personal sanitari i la seva seguretat, aconseguint eficiències per fer-ho d'una manera sostenible.

La Fundación de Investigación HM Hospitales ha identificat diverses àrees de treball dirigides a millorar la seguretat i l'eficàcia en diferents processos ambulatoris i hospitalaris. Fruit d'aquesta anàlisi s'han implementat dos projectes, que es recullen en aquest acord marc de col·laboració, als quals en un futur pròxim amb tota seguretat s'afegiran altres de nous.


Accés vascular perifèric

Específicament, el primer projecte té l'objectiu d'avaluar i optimitzar la gestió de l'accés vascular perifèric mitjançant un estudi conjunt. Es tracta d'analitzar la pràctica clínica hospitalària relativa a la col·locació de vies per a la infusió de sang o fàrmacs amb la intenció de proporcionar la màxima seguretat i qualitat assistencial als pacients. Per aconseguir-ho el personal d'Infermeria d’HM Hospitales compartirà amb un grup d'analistes de Becton Dickinson el procés d'inserció, cures, manteniment i retirada dels accessos vasculars perifèrics.


"Becton Dickinson proporcionarà suport a HM Hospitales en el desenvolupament d'un pla de millora contínua. Per aconseguir-ho es va a avaluar la pràctica diària i els processos actuals duts a terme en els hospitals del Grup relacionats amb la gestió de l'accés vascular. De fet, hi ha una gran variabilitat i amb aquest projecte apostem per estandarditzar les cures de l'accés vascular per promoure l'excel·lència pràctica i la seguretat dels pacients", assegura el Dr. José María Castellano, director científic de la Fundación de Investigación HM Hospitales.


'Codi Trombosi HM Hospitales'

L'altre projecte que es deriva d'aquest acord fa referència a l'optimització del tractament de pacients amb trombosi venosa profunda per a la instauració de l'anomenat 'Codi Trombosi HM Hospitales'. L'objectiu és millorar els resultats clínics i la qualitat de vida dels pacients amb aquesta patologia i per a això és essencial la formació als professionals sanitaris d'HM Hospitales, que culminarà amb una campanya de comunicació per tal d'institucionalitzar aquest terme.

"Mitjançant diferents sessions formatives orientades a metges i personal d'infermeria dels Departaments de Cirurgia Vascular, Medicina Interna, Radiologia Vascular, Traumatologia, Geriatria, Oncologia, Ginecologia, Hematologia i Urgències dels diversos centres hospitalaris del Grup s'aposta per l'establiment del 'Codi Trombosi HM Hospitales' un algoritme de decisió interna per optimitzar el flux i tractament en els pacients de trombosi venosa profunda", assevera el Dr. Castellano.

Finalment, aquest acord pretén estendre la col·laboració entre HM Hospitales i Becton Dickinson a noves àrees sanitàries d'actuació com l'Oncologia, les patologies infeccioses en l'àmbit quirúrgic o la medicació en l'àmbit hospitalari.NP Acuerdo FIHM BC
To Top