La salut del nadó i la creació del vincle amb els seus progenitors són els dos objectius prioritaris de la UCI Neonatal d’HM Nou Delfos

L'atenció del nadó basada en la cura de la família és el pilar fonamental de la filosofia sobre la qual ha començat a funcionar la nova UCI Neonatal de l'Hospital HM Nou Delfos. L'equip de professionals altament especialitzats amb què compta té com a principals objectius garantir la màxima seguretat del nounat, oferir la millor qualitat assistencial tant al petit com als seus progenitors i afavorir la creació del vincle emocional entre aquests i ell, ja que és un aspecte fonamental per a l'òptim neurodesenvolupament del nen o nena.

Tenir un part prematur o que el nadó no neixi amb les condicions de salut òptimes suposa un fort impacte per a la família per tota la incertesa que comporta. Per això, a l'hora de fer un ingrés a l'UCI Neonatal és tan important comptar amb unes instal·lacions modernes i equipades amb la tecnologia més avançada com el suport de tot el personal sanitari. En aquest sentit, la coordinadora de la nova UCI Neonatal d'HM Nou Delfos, Dra. Paloma Araujo, explica que “hem tingut molt clar que un dels factors que ens pot diferenciar és oferir la millor atenció possible a la família i afavorir que la parella pugui estar amb el seu petit el màxim temps possible. Així, la nostra UCI està oberta les 24 hores i poden estar al seu costat tot el temps que requereixin sempre que el funcionament de la unitat i l'estat dels altres nounats ho permeti, lògicament”.

La Dra. Araujo afegeix que el desenvolupament neurològic d'un nen s'inicia en el període gestacional, però en néixer, “és importantíssim crear l'enllaç afectiu amb els seus progenitors i aquest s'aconsegueix amb el contacte entre les dues persones. El poder sentir-lo pell amb pell, tocar-lo, agafar-lo, acariciar-lo, etc. indiscutiblement ajuda a curar i seguir amb l'evolució adequada, encara que cal veure cada cas i adaptar-se a les necessitats del pacient”, oferint-li una atenció integral, multidisciplinària i personalitzada.

Un altre aspecte que es té molt en compte a l'UCI Neonatal d’HM Nou Delfos és el fort impacte que comporta l'ingrés d'un nadó per a la família i, especialment, per a la mare. Per ajudar la parella a assimilar la situació i acompanyar-los durant el procés, s’ofereix suport psicològic dels professionals de l'hospital de referència d’HM Hospitales a Barcelona.

Capacitat per a set nadons

La nova UCI Neonatal està equipada amb avançada tecnologia en la qual destaca el monitoratge multiparamètric centralitzat, respiradors neonatals, entre els quals hi ha d'alta freqüència i ventilació no invasiva, incubadores, bressols tèrmics, monitor d'activitat cerebral, mòduls d'hipotèrmia i làmpades de fototeràpia.

Així mateix, pot acollir fins a set nadons i disposa permanentment d'un pediatre neonatòleg per atendre qualsevol complicació possible en la salut del nounat.

El director mèdic d'HM Hospitales, Dr. Julio García Prieto, afirma que “les característiques d'aquesta UCI Neonatal, preparada per atendre nounats arribats al món a partir de les 32 setmanes de gestació, ens permet comptar amb una Maternitat innovadora i actual centrada a procurar al nadó i a la dona un part segur i a la mida de les necessitats de cadascú alhora que atendre qualsevol complicació que pugui sorgir”.

Per la seva banda, la directora territorial d'HM Hospitales a Catalunya, Dra. Lidón Millá, destaca que “amb aquest projecte, cuidem de la salut de les persones en les diferents etapes de la vida, ja que des d’HM Nou Delfos, HM Nens i les policlíniques oferim una atenció de la màxima qualitat”.


Neonatología HM Nou Delfos
To Top