Un nou PET-TAC afavoreix la precisió en el diagnòstic i la comoditat del pacient d'HM Nou Delfos

Fisio respiratoria Paula Pujades San Roman Fisio estimulación Laura Pedret Rojo Fisio Aparato locomotor Barcelona, 21 de octubre de 2021. HM Hospitales segueix millorant l'equipament tecnològic d’HM Nou Delfos, el seu centre de referència a Barcelona, incorporant un nou PET-TAC (Tomografia per emissió de positrons / Tomografia Computeritzada). Així, el Servicio de Medicina Nuclear disposa d'una tecnologia que afavoreix una major precisió en el diagnòstic i comoditat en el pacient, complint així els estàndards d'exigència del Grup a l'hora d'oferir una qualitat assistencial d'alt nivell..

Es tracta d'un sistema híbrid de diagnòstic per imatge que integra un PET amb la tecnologia més avançada de cristalls LSO i el TAC de 16 talls d'altes prestacions. Els especialistes poden utilitzar cada modalitat de forma independent o fer-ho conjuntament per combinar les imatges anatòmiques i funcionals. Igualment, les seves característiques tècniques permeten obtenir el màxim rendiment subministrant al pacient una quantitat mínima de fàrmac, ja que la imatge manté la seva definició i qualitat.

Des del punt de vista clínic, aquest PET-TAC redueix la dosi de Raigs X per a totes les regions corporals explorades fins a un 68% respecte a una exploració seqüencial o espiral estàndard. Aquest fet fa que sigui molt apropiat pel pacient pediàtric. També permet utilitzar una dosi de Raigs X específica per a cada pacient o regió anatòmica i realitza talls axials més fins i / o rangs d'exploració més llargs gràcies a la reducció de la càrrega del tub de Raigs X.


Un millor que dos

La comoditat del pacient és un altre dels aspectes més destacats d'aquest nou PET-TAC. En aquest sentit, disposa d'un únic túnel de longitud reduïda (130 cm.) i una obertura constant de 70 cm., que minimitza la claustrofòbia, ja que evita haver de passar per dos túnels consecutius a l'hora de realitzar l'exploració com succeïa fins ara.

El director territorial d'HM Hospitales a Catalunya, Dr. Joan Sala, assegura que "amb la incorporació d'aquesta tecnologia afegim una nova peça al pla de transformació d’HM Nou Delfos. A poc a poc, estem construint un hospital equipat i preparat per atendre qualsevol procés assistencial per complex que sigui. De la mateixa manera, ens permet seguir treballant en xarxa amb la resta de centres de Barcelona, inclòs HM Nens, ja tenim capacitat per tractar els diferents casos que arriben a HM Hospitales, independentment de la porta per la que ho facin".


PET-TAC HM Nou Delfos
To Top