L'Hospital HM Delfos i l'AECC - Catalunya contra el Càncer col·laboraran per donar suport al pacient oncològic

Barcelona, 18 de juliol 2019. L'Hospital HM Delfos, pertanyent al Grup HM Hospitales, ha arribat a un acord de col·laboració amb la Seu Provincial de Barcelona de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) pel qual les dues parts es comprometen a treballar units en la realització d'activitats de voluntariat, l'assistència psicològica i la difusió del programa 'Primer Impacte' entre les persones i familiars afectats per la malaltia. Aquest matí, el Dr. Juan Abarca Cidón, president de HM Hospitales, i el Dr. Laureano Molins, president de la seu provincial de l'entitat a la Ciutat Comtal, han signat aquest conveni en un acte celebrat a la seu de l'AECC a Barcelona.

Gràcies a aquest acord, els pacients de l'Hospital HM Delfos i del Centro Integral Oncológico Clara Campal HM CIOCC Barcelona podran beneficiar-se del programa 'Primer Impacte' de l'AECC en el moment del diagnòstic i en el propi centre. Aquest programa té com a objectiu atendre de forma immediata les necessitats de la persona afectada de càncer i els seus familiars des de l'instant en què coneixen la malaltia. Per a això, l'AECC posarà a disposició d’HM Hospitales professionals de la psicooncologia que intervindran davant els trastorns psicològics presentats pel pacient i/o familiars, donaran orientació, prestaran assessorament i proporcionaran les eines terapèutiques dirigides a afavorir l'adaptació dels afectats al procés de malaltia i tractament. L'atenció es donarà tant en la consulta habitual com a la Unitat de Pal·liatives i en les Unitats domiciliàries de Pal·liatives per tal d'aconseguir una major qualitat de vida per al malalt i la seva família.


El Dr. Juan Abarca Cidón, president de HM Hospitales, ha mostrat la seva satisfacció per l'acord assolit, ja que "aquest tipus d'aliances són les que ens permeten mantenir viva la nostra aposta per oferir la màxima qualitat assistencial al pacient i contribuir amb l'esforç dels nostres professionals a millorar el coneixement del càncer a través de la investigació, dues de les premisses més destacades de la filosofia del Grup. Aquest últim àmbit és de gran transcendència per poder realitzar diagnòstics més exactes i oferir tractaments més personalitzats i efectius". Per la seva banda, el director territorial d'HM Hospitales per a Catalunya, Dr. Joan Sala, ha afirmat que "HM Hospitales vol posar el seu gra de sorra en el desenvolupament de la sanitat catalana i col·laborar amb les entitats que treballen al nostre territori i que ajuden als nostres pacients i aquesta és, sens dubte, una de les millors maneres de fer-ho. Invertir en oferir-los atenció i informació per millorar el seu present suposa una base per afrontar el demà amb solidesa".


Per la seva banda, el Dr. Laureano Molins, president de la Seu Provincial de Barcelona de l'AECC, s'ha mostrat molt satisfet amb aquest conveni "que ens permetrà poder col·laborar amb l'Hospital HM Delfos, l'equip del qual s'ha posat en contacte amb nosaltres després de la bona experiència de col·laboració amb la nostra associació a Madrid. M'agradaria posar en valor la interdisciplinarietat d'equips i la importància que l'Hospital HM Delfos ha donat a la feina dels psicòlegs en tot el procés de la malaltia, així com que també hagin pensat en la figura del voluntari des d'un primer moment. Una fórmula de treball que permetrà donar acompanyament i suport tant al pacient com als seus familiars amb l'objectiu de millorar la vida d'aquests".


El conveni signat també inclou la col·laboració d'un equip de voluntaris de l'AECC a les tasques d'acompanyament de la persona malalta i el seu entorn, suplència del primer cuidador, suport emocional, suport al personal sanitari mitjançant tasques complementàries a les dels professionals i derivació al personal especialitzat en cas de detectar situacions i necessitats que requereixin la seva intervenció.


L'atenció integral del pacient és un dels puntals en els quals se sosté la filosofia d’HM Hospitales, de manera que per al Grup resulta important comptar amb el suport de l'AECC a Catalunya i disposar d'una eina, com el programa 'Primer Impacte', per afavorir l'adaptació a la malaltia del pacient oncològic i la seva família. A més, aquest programa permet oferir els recursos socials i personals per abordar totes les qüestions i dubtes que puguin sorgir des de l'inici del complicat procés que es deriva del tractament del càncer.
acuerdo hm delfos i aecc catalunya
To Top