HM Hospitales tindrà cura de la salut dels nedadors i esportistes aquàtics d'Espanya, en convertir-se en el nou 'Proveedor Médico Oficial' de la RFEN Aquatics

La Real Federación Española de Natación (RFEN Aquatics) i HM Hospitales han signat un acord de col·laboració pel qual el Grup hospitalari es converteix en el nou 'Proveedor Médico Oficial' de la RFEN Aquatics i per tant serà la institució encarregada de vetllar per la salut dels nedadors i esportistes aquàtics associats a aquesta federació.

Per a la RFEN Aquatics, aquest acord estratègic amb un Grup hospitalari, que és referència nacional en l'àmbit de la salut, representa un pas endavant per optimitzar la cura de la salut dels seus integrants (natació, natació sincronitzada, waterpolo i salts) de totes les seleccions nacionals masculines i femenines a totes les categories.

Aquest acord s'ha oficialitzat amb un acte de signatura i posterior roda de premsa que ha comptat amb la presència del president de la RFEN Aquatics, Fernando Carpena Pérez, i la sotspresidenta d’HM Hospitales, Dra. Elena Abarca Cidón, i s'ha celebrat a l'Auditorio Reina Sofia de l'Hospital Universitario HM Sanchinarro.

“És un honor que una entitat de reconegut prestigi com HM Hospitales, es converteixi en aliat de referència dels esports aquàtics i ens acompanyi vetllant per la salut dels nostres esportistes. Som una federació compromesa amb la seva salut i treballem dia a dia per cuidar-los i dotar-los de plenes garanties perquè només s'hagin d'ocupar del seu rendiment esportiu, i aconseguir la seva confiança perquè sàpiguen que, de la seva salut, ara més que mai, ens ocupem vosaltres i nosaltres. La signatura d'aquest acord amb HM Hospitales ens possibilita multitud d'opcions de millora per als nostres equips, com ara la creació i prescripció de protocols per a la prevenció de lesions al medi aquàtic. Gràcies Elena i tot el teu equip per acompanyar-nos en aquesta cursa. Sens dubte, serem bons companys de viatge”, va afirmar Fernando Carpena Pérez.

“Per a HM Hospitales, tenir cura de la salut dels esportistes de la RFEN Aquatics està vinculat directament amb el seu l'ADN. Però, a més, ho fem amb un profund orgull i responsabilitat, ja que tots són un exemple de tenacitat, constància i sacrifici, que han reportat grans èxits a l'esport espanyol. A HM Hospitales ens identifiquem amb aquests valors i volem agrair a la RFEN Aquatics la confiança que ens confereixen”, va assenyalar la Dra. Elena Abarca Cidón.

Aquest acord preveu que HM Hospitales serà el responsable de les revisions mèdiques i la cobertura sanitària dels nedadors, waterpolistes i saltadors de la RFEN Aquatics en totes les seves disciplines.

En aquest sentit, HM Hospitales tindrà la responsabilitat de fer tots els reconeixements mèdics dels esportistes de la RFEN Aquatics previs a les competicions internacionals. De la mateixa manera, el Grup s'estableix com a centre de referència dels esportistes que composen les diferents seleccions. Per part seva, amb aquest nou conveni, la RFEN Aquatics posa en valor el seu compromís per la salut integral dels seus esportistes i de la resta de la família aquàtica.

El conveni té una durada fins a l'abril del 2025 i farà el seu debut efectiu al XX Campionat del Món de Natació que se celebra a Fukuoka (Japó) al juliol.

Finalment, l'acord preveu que en cas que la RFEN Aquatics organitzi algun campionat a una ciutat o província on HM Hospitales tingui un centre hospitalari, aquest serà considerat centre oficial de referència.


N Acuerdo RFEN HM Hospitales
To Top