El Centro Integral de Neurociencias AC - HM CINAC Barcelona es posa en marxa

Barcelona, 9 de juliol 2019. HM Hospitales posa en funcionament el Centro Integral de Neurociencias AC HM CINAC Barcelona, ampliant així la seva oferta d'alta especialització a la Ciutat Comtal. Aquest projecte, liderat pel reconegut neurocirurgià Dr. Gerardo Conesa, tindrà la seva seu a l'Hospital HM Delfos de la Ciutat Comtal per convertir-se en referència en el tractament de patologies de la columna vertebral.

Aquest treball en xarxa resulta especialment interessant per al Dr. Gerardo Conesa, qui va ser el primer en operar un pacient a Espanya amb un tumor cerebral mantenint-lo despert i també en utilitzar la robòtica per primera vegada en neurocirurgia. "La integració de l'activitat assistencial i investigadora a HM Hospitales pot ajudar-nos a desenvolupar i implementar noves tècniques i procediments en l'àmbit de les neurociències com la cirurgia de l'epilèpsia, de la malaltia de Parkinson, la neuro-oncologia o la cirurgia complexa de la columna vertebral i tenir aquesta possibilitat ha estat molt rellevant per a mi per voler liderar aquest projecte a Barcelona".

En concret, HM CINAC Barcelona posa el focus en el tractament integral de les patologies derivades dels problemes de columna vertebral, que van des d'estudis biomecànics de la marxa, termografies, solucions percutànies o programes no invasius, fins a cirurgies de màxima complexitat (deformacions espinals, escoliosi, etc.).


Quiròfan de darrera generació

Per aconseguir-ho, el Dr. Gerardo Conesa i el seu equip disposaran de la tecnologia més avançada. En aquest sentit, compten amb un nou Bloc Quirúrgic a l'Hospital HM Delfos on destaca el quiròfan integrat especialitzat en Neurociències. Aquest quiròfan és el més modern d'Espanya i dels més punters a Europa, ja que ofereix al cirurgià un control total sobre els procediments i l'abordatge quirúrgic que li proporciona un TAC intraoperatori mòbil de gran versatilitat, únic a la sanitat catalana.

A més, també compta amb un sistema de monitorització intraoperatòria capaç d'obtenir informació 'on line' cada 5 segons sobre com tolera el pacient les maniobres quirúrgiques. De la mateixa manera, disposa de neuronavegadors, que augmenten la precisió del cirurgià en facilitar el seguiment de l'avanç de l'operació.

Aquest quiròfan i la seva tecnologia permet als especialistes el desenvolupament de procediments quirúrgics en 3D, aportant així major precisió i proporcionant al cirurgià el control absolut de la situació, el que possibilita abordatges mínimament invasius, que redueixen els riscos del postoperatori i garanteixen més seguretat pel pacient.


EOS, primer sistema radiològic vertical implantat a Espanya

L'aposta tecnològica d'HM Hospitales a la Ciutat Comtal, que té directa relació amb la posada en marxa d'HM CINAC Barcelona, es va iniciar amb el primer sistema radiològic vertical EOS implantat a Espanya, que es troba instal·lat des de 2018 a l'Hospital HM Delfos. Aquesta tecnologia puntera permet fer radiologia de tot el cos en càrrega, generant imatges 3D de l'esquelet amb una radiació fins a un 85% menor que la dels sistemes radiològics tradicionals.

A més, aquesta nova eina permet l'obtenció d'imatges de gran qualitat en una sola exposició, el que ajuda als especialistes a fer millors diagnòstics i planificar intervencions quirúrgiques de columna. EOS també permet fer radiografies en 3D, laterals i frontals i la generació d'imatges és ultra ràpida, en només 20 segons i no genera claustrofòbia.


Creixent en súper especialització

HM CINAC Barcelona se suma als recentment inaugurats Centro Oncológico Integral Clara Campal HM CIOCC Barcelona i Centre Integral de Enfermedades Cardiovasculares HM CIEC Barcelona, configurant l'oferta de súper especialització d'HM Hospitales a Catalunya.

En els tres centres, la cartera de serveis amb els seus homòlegs de la resta d'Espanya serà comú compartint protocols consensuats per a totes les patologies en què el coneixement i experiència dels especialistes es posarà al servei del pacient individualment.


Dr. Gerardo Conesa | HM CINAC Barcelona
To Top